• No products in the cart.

Blog

Witlof uit de oven

Witlof uit de oven met beenham

Witlof gratin

Gewoon uit grootmoeders tijd. Heerlijke witlof gratin uit de oven met beenham en kaas. En met roodlof kan het ook πŸ˜‰

IngrediΓ«nten

    • 3 stronkjes witlof 5,4 khd – 42,8 kcal – 2,9 eiw – 0,5 vet
    • 100 gram beenham (1 dikke plak of paar dunne plakjes) 2,2 khd – 127 kcal – 18,3 eiw – 5,0 vet
    • 50 gram kaas 0,0 khd – 188 kcal – 9,7 eiw – 15,0 vet
    • 2 eetlepels room 0,6 khd – 67 kcal – 0,4 eiw – 7,0 vet
    • bieslook

Totaal: 8,7 khd – 429,3 kcal – 31,3 eiw – 27,5 vet

Bereiden

Snij de onderkanten van de witlof en kook ze gaar, als ze klaar zijn laat je ze goed uitlekken en leg ze daarna in een ingevette ovenschaal. Dan de ham over de witlof of hou de ham apart (hele beenham). Giet een scheutje room in een steelpannetje en doe er een half maggiblokje doorheen, ik knijp ze eerst fijn want dan lossen ze sneller op. Doe er ook wat bieslook door en bind wat met kaas of een eigeel.

Zodra het klaar is, giet je dit over de witlof en maak je het af door er wat kaas overheen te strooien. Nu nog 10 minuutjes onder de grill in de oven voor een mooi bruin kleurtje. (Heb je geen grill dan kan je hem wat langer in de oven zetten tot hij mooi bruin is op hoge temperatuur) Garneer met nog wat bieslook.

Terug naar het weekmenu.