• No products in the cart.

Blog

Soezen met kokos-vanillecrème

Soezen met kokos-vanillecrème

Soezen met kokos-vanillecrème

Soezen met kokos-vanillecrème

Soezen met kokos-vanillecrème

Deze soezen zijn zo gemaakt en erg lekker. De structuur is wel wat anders dan gewone soesjes maar zeker de moeite waard. Je kan ze ook vullen met slagroom gezoet met wat stevia of zoetstof en er wat gesmolten pure chocolade overgieten voor een soort moorkop. Lekker voor in het weekend of bij een verjaardag.

Ingrediënten soezen

  • 3 eiwitten 0,0 khd – 53,7 kcal – 11,7 eiw – 0,3 vet
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Ingrediënten kokos-vanillecrème

  • 200 ml kokosmelk 3,2 khd – 256 kcal – 2,6 eiw – 26,2 vet
  • 100 ml amandelmelk 0,1 khd – 13 kcal – 0,4 eiw – 1,1 vet
  • 3 overgebleven eierdooiers plus 3 extra (van het overige wit maak je deze marshmallows) 0,0 khd – 385,2 kcal – 19,2 eiw – 32,4 vet
  • het merg van 1 vanillestokje
  • zoetstof naar smaak

Totaal per stuk = 0,4 khd – 88,5 kcal – 4,2 eiw – 7,5 vet

Bereiden

Begin met het maken van de crème. Meng daarvoor alle ingrediënten van de crème en verwarm langzaam, al roerend, tot de vla begint te binden. Let op: laat niet koken, dan schift het. Laat de vla afkoelen.

Maak dan de soesjes door de eiwitten in een brandschone kom stijf te kloppen met het zout en bakpoeder met de mixer tot pieken. Maak op een bakplaat met bakpapier 8 hoopjes en bak ze 45 minuten op 180 graden of tot ze mooi bruin zijn.
Laat de soezen afkoelen, snij open en vul met de crème. Garneer met wat cacao.