• No products in the cart.

Blog

Snelle sushi

Snelle sushi

Snelle sushi

Snelle sushi

Snelle sushi

Heerlijk, sushi als lunch. Maar omdat we niet allemaal uren tijd hebben om in de keuken te staan, verzon ik een vlugklaar versie van sushi. Maak je niet al te druk om wat “hoort” volgens de Japanse keuken, maar stop er gewoon in wat je lekker vindt, ook ideaal voor restjes groenten en vis. Ik maakte mijn versie met wat gebakken prei, komkommer en tonijn. Lekker met een dipsausje van mayonaise en sojasaus.

Ingrediënten

  • 2 vellen nori 1,8 khd – 18,6 kcal – 2,2 eiw – 0,2 vet
  • 1 prei 3,8 khd – 29 kcal – 1,4 eiw – 0,3 vet
  • 100 gram komkommer 1,3 khd – 13 kcal – 0,7 eiw – 0,4 vet
  • 1 blikje tonijn 0,2 khd – 329,6 kcal – 43,2 eiw – 17,3 vet
  • 3 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 330 kcal – 0,7 eiw – 36 vet
  • 1 eetlepel sojasaus 0,7 khd – 10,7 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 theelepel sesamolie 0,0 khd – 41,5 kcal – 0,0 eiw – 4,6 vet

Totaal = 7,8 khd – 772,4 kcal – 49,2 eiw – 58,8 vet

Bereiden

Snij de prei in dunne ringetjes en bak deze in een koekenpan met wat boter in ongeveer 8 minuten zacht. Bak op een zacht vuur.
Giet ondertussen de tonijn af en prak deze fijn met 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel sesamolie en wat zout en peper. Snij de komkommer in reepjes. Meng de 2 overige eetlepels mayonaise met de sojasaus.
Leg een vel nori met de glimmende kant naar beneden en verdeel daar de helft van de tonijn over. Laat aan de bovenkant 1 centimeter vrij. Leg de helft van de prei er op. Leg de helft van de reepjes komkommer horizontaal in het midden het vel nori en rol het geheel op. Smeer het leeggehouden reepje nori in met wat water om het vast te laten plakken. Maak zo nog een rol en snij ze door de midden.
Serveer met de dipsaus.