• No products in the cart.

Blog

Salade met geroosterde pompoen

Salade met geroosterde pompoen en rauwe ham

Salade met geroosterde pompoen en rauwe ham

Salade met geroosterde pompoen

Salade met geroosterde pompoen

Op mijn zoektocht naar nieuwe salades en nieuwe recepten met pompoen, mijn grote groente liefde, kwam ik op deze salade. Heerlijk herfstig door de geroosterde pompoen met de specerijen en lekker met de zoute gegrilde ham als tegenstelling met de zoete pompoen.

Ingrediënten

  • 1/2 kleine pompoen 5,0 khd – 35 kcal – 1,8 eiw – 0,5 vet
  • 75 gram rauwe ham 0,9 khd – 141 kcal – 18,5 eiw – 7,1 vet
  • 100 gram stevige slamelange 1,2 khd – 16 kcal – 1,3 eiw – 0,3 vet
  • 1 theelepel pumpkin spice

Ingrediënten voor de dressing

  • 1 eetlepel mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,2 eiw – 12 vet
  • 1 theelepel mosterd 0,2 khd – 6,5 kcal – 0,3 eiw – 0,5 vet
  • drupje zoetstof
  • zwarte peper

Totaal = 7,3 khd – 308,5 kcal – 22,1 eiw – 20,4 vet

Bereiden

Begin met het roosteren van de pompoen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen met een groot mes in dunne parten en schil die met een dunschiller. Leg de parten op een bakplaat, besprenkel met wat olie en smeer in met de pumpkin spice. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Snij de rauwe ham in repen en grill deze krokant. Meng de ingrediënten voor de dressing en leng aan met water tot een vloeibare dressing.

Leg de pompoenparten op de sla samen met de rauwe ham en lepel de dressing er overheen.