• No products in the cart.

Blog

Roti kip

Roti kip filet met boontjes

Lekkere roti met boontjes en kipfilet (kan ook met pootjes) en een ei pannenkoekje.

Ingrediënten

  • 200 gram boontjes of kouseband 10 khd – 78 kcal – 4,0 eiw – 0,8 vet
  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • roti kruiden
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • gedroogd pepertje of chilipoeder
  • 1 teen knoflook 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,12 eiw – 0,0 vet
  • ½ ui 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel crème fraîche 0,3 khd – 50,3 kcal – 0,3 eiw – 5,3 vet
  • snufje peper
  • snufje komijn poeder

Totaal: 12,9 khd – 296,2 kcal – 48,5 eiw – 20 vet

Bereiden

Neem 1 eetlepel rotikruiden en vermeng dit met olie in een kom, zo maak je de marinade. Snij de kip in stukjes en leg ze in de marinade. Dan de boontjes doppen en even 10 tot 15 minuutjes koken, kijk of ze gaar zijn want soms gaat het sneller. Laat de boontjes goed uitlekken in een vergiet na het koken en ga verder met een uitje en knoflook fruiten in wat olie, het pepertje, 2 lepels rotikruiden erbij, ook even aanfruiten en dan kan de kip er ook bij.

Zodra de kip gaar is kunnen de boontjes er doorheen. Doe er een klein beetje water bij en laat het dan nog 5 minuten pruttelen. Onder het gepruttel klop je de eieren op, vermengd met de eetlepel crème fraîche, wat peper, zout en komijn. Bak daar kleine “pannenkoekjes” van en je hebt een koolhydraat arme roti-plaat.

Op tafel kan je de roti samenstellen.

Terug naar het weekmenu.