• No products in the cart.

Blog

Roerei en komkommer.

Roerei en komkommer ontbijt

Roerei en komkommer.

Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit, net als het Engels ontbijt, een erg handig gerecht om hen te geven, met een boterhammetje erbij natuurlijk.

Eigenlijk is dat hoe ik het hier altijd doe met gasten. De meeste mensen merken het niet eens, maar voor de koolhydraat junks doe je er gewoon wat bij, ontbijten met een broodje, lunch idem en diner met wat rijst erbij.

Ingrediënten

  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 50 ml room (Aldi houdbaar, laag in de KH ontdekte ik vandaag) 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
  • 100 gram komkommer 1,3 khd – 13 kcal – 0,7 eiw – 0,4 vet
  • bieslook
  • peper en zout naar smaak
  • ghee of roomboter om in te bakken

Totaal: 2,8 khd – 340,5 kcal – 16,3 eiw – 29,5 vet

Bereiden

Kluts het ei samen met de room en wat peper en zout.  Laat wat ghee in de pan smelten, vuur of plaat ongeveer op 50%  en giet het ei er in. Het is belangrijk dat je niet te snel gaat roeren, laat het licht stollen en roer dan kort met een spatel. Zet het vuur dan iets lager en om de 10 of 15 seconden draai je 1 keer met een spatel door de pan.

Als het te gaar is, worden het namelijk allemaal kleine korreltjes. Je kan het serveren met wat plakjes komkommer en koolhydraatarme mayonaise. Nog lekkerder als je er wat gesnipperde bieslook over strooit.

Ik heb een youtube filmpje gezocht waar je goed kan zien hoe je het moet roeren.

Weekmenu 6.
Weekmenu 7.