• No products in the cart.

Blog

Pompoenbagels

Pompoenbagels

Pompoenbagels

Pompoenbagels

Pompoenbagels

Wat je al niet allemaal kan met groenten! Ik ben verzot op pompoen, niet alleen als groente, maar ook in gebak en broodvervangers. Vandaar deze pompoenbagels. De erythitol is een zoetstof die je online kan krijgen en misschien ook wel bij gezondheidswinkels. Ik vind het heerlijk om de bagels even te grillen en dan te beleggen met gezouten boter, maar ook met roomkaas, rauwe ham en bieslook.
Je kan ze naar smaak zoeter of minder zoet maken, zoeter zijn het bijna gebakjes.
Heb je geen donutvorm kunnen vinden, maak ze dan in een muffinvorm of deze triangelbakvorm.

Ingrediënten

  • 50 gram kokosmeel, bijvoorbeeld Aman Prana 2,0 khd – 93,5 kcal – 10 eiw – 5 vet
  • 30 gram gemalen blond lijnzaad 3,9 khd – 143,1 kcal – 5,7 eiw – 9,3 vet
  • 1 tl bakpoeder 0,7 khd – 2,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 theelepel pumpkin spice
  • 1/8 tl zout
  • 1 1/2 tl erythritol (poederzoetstof)
  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
  • 120 gram pompoenpuree 2,4 khd – 16,8 kcal – 0,8 eiw – 0,2 vet
  • 75 ml amandel- of kokosmelk 0,1 khd – 9,8 kcal – 0,3 eiw – 0,8 vet
  • 2 el gesmolten kokosolie of boter 0,0 khd – 269,4 kcal – 0,0 eiw – 30 vet
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 scheutje vloeibare zoetstof

Totaal per stuk bij 6 stuks = 1,5 khd – 129,2 kcal – 6,5 eiw – 10,5 vet

Bereiden

Meng in een kom de kokosmeel met het gemalen lijnzaad, bakpoeder, kaneel, pumpkin spice, zout en erythritol. Dit zijn de droge ingrediënten.

Meng in een andere kom de eieren met de pompoenpuree, kokos- of amandelmelk, gesmolten kokosolie, vanille aroma en vloeibare zoetstof. Dit zijn de natte ingrediënten.

Meng de inhoud van de kommen goed met elkaar met een houten lepel en lepel het beslag in een ingevette donutvorm.

Bak de bagels ongeveer 25 minuten op 175 graden. Laat ze even 10 minuten afkoelen, wip ze daarna uit de vorm en laat ze op een rooster volledig afkoelen.