• No products in the cart.

Blog

Oopsies

oopsiesIngrediënten (2 personen)

  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,3 vet
  • 100 gram roomkaas 2,5 khd – 334 kcal – 10,2 eiw – 31,5 vet
  • ½ theelepel bakpoeder 0,33 khd – 1,3 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 mespunt zout

Totaal: 2,8 khd – 575,3 kcal – 32,1 eiw – 48,8 vet

Bij 6 hoopjes p/stuk: 0,47 khd – 95,9 kcal – 5,4 eiw – 8,1 vet
Bij 8 hoopjes p/stuk: 0,35 khd – 71,9 kcal – 4,0 eiw – 6,1 vet

Werkwijze

Splits de eieren. De roomkaas goed mengen met de eidooiers en het zout, tot je geen klontjes meer hebt. In andere vetvrije!! schaal eiwitten stijf opkloppen met het bakpoeder. Heel stijf tot het glanst. Dus als ze stijf zijn nog even een paar minuten, tot je de schaal ondersteboven kunt houden! Dan beetje bij beetje het gele mengsel door de stijfgeklopte eiwitten spatelen. Niet mixen, alleen om spatelen zodat alles heel luchtig blijft. Doe dit alles met vetvrije kommen en schalen en zorg dat alles goed droog is. (Ontvet alles eventueel met citroensap, in een metale kom gaat het makkelijker dan in een plastic kom.)
De bakplaat bekleden met bakpapier en met grote opscheplepel 6 tot 8 even grote hoopjes maken. En dan de oven in op 150 graden ongeveer 25 minuten.

Beleggen met kipfilet, roomkaas, of filet americain bijvoorbeeld. 😉

Ze zakken wat in na het eruit halen, dit is normaal. Prima vervanging voor het broodje bij de hamburger! Ze zijn ook goed in te vriezen en dan de avond ervoor uit de vriezer halen en ontdooien in de koelkast.

 

COMMENTS

  • 28 februari 2019
    reply

    S

    Ik heb ze net ook gemaakt, ze staan nog even af te koelen. Ze zien er heerlijk uit! Hoop dat ze ook smaken. Heb ze gemaakt met Monchou. Alleen ze zijn helemaal plat 🙊 komen niet omhoog. Heb het recept exact gevolgd.

  • 13 februari 2019
    reply

    willy

    Dag!
    Ik heb een probleempje. Ik kan absoluut geen zuivel verdragen.
    Heeft iemand een idee hoe ik dit kan vervangen?
    mvg

  • 6 februari 2019
    reply

    Ria

    Welke roomkaas bedoel je ? Is dat platte kaas , zoals ze hier in Belgie zeggen of de vastere ” smeerkaas” ?

  • 18 november 2018
    reply

    Marion

    Eerste batch gemaakt. Ik krijg ze alleen niet goed van het bakpapier de bakplaat af. Tips?

      • 10 februari 2019
        reply

        Nicole

        Gebruik eensiliconen droogmatje dan laat alles los

  • 17 oktober 2018
    reply

    Tim

    Ik doe 1 eetlepel psyllium vezels door het eigeel. Je mengsel wordt dat wat steviger en je krijgt vezels binnen. (2.5gr kh per 100 gram)

  • 1 mei 2018
    reply

    Bianca

    Kun je de oopsies ook in muffinschaal maken? Zodat het kleine broodjes worden?

  • 17 maart 2018
    reply

    Melanie

    Welke roomkaas gebruik je hiervoor?

      • 29 januari 2019
        reply

        Suzanne

        Hi!

        Gebruik je dan van die zuivelspread? Of kan het bv met monchou? Is toch net iets anders qua structuur, dus ik twijfel.

        En als je ze bewaard in de vriezer, verpak je ze dan individueel (bv in aluminiumfolie) of met meerdere tegelijk (in een bakje ofzo)

  • 11 maart 2018
    reply

    Mar

    Hoi ik maak de oopsie met een eetlepel kokosmeel door het eigeel en roomkaas.
    En gebruik provincialse kruiden ze zijn dan van binnen minder nat en net iets steviger.
    Zijn ze dan nog wel geschikt voor de kha dieet?

  • 12 februari 2018
    reply

    Wiettske

    Sorry ! Er zitten geen koolhydraten in meel

  • 12 februari 2018
    reply

    Wiettske

    Ik heb fiber husk glutenfrittnphysilliumfroskal gekocht (meel zonder koolhydraten kan ik dit gebruiken voor broodjes geen koolhydraten

  • 27 januari 2018
    reply

    Marijke

    Heerlijk! Dank je voor het recept. Ik heb ze gemaakt met de roomkaas met knoflook en kruiden, eigen merk Jumbo.

  • 23 januari 2018
    reply

    Myrna

    Hallo,
    Hoeveel mag je er als ontbijt?
    Mvg

  • 15 januari 2018
    reply

    Rees

    ik heb de oopsies gemaakt en het is prima gelukt en lekker. dank voor het recept. gr Rees

POST A COMMENT