• No products in the cart.

Blog

Omelet met champignon en paprika

Omelet met groenten

Dit maak ik vaak in het weekend, net iets meer tijd en zin om wat uitgebreider te ontbijten. Eventueel garneren met een lekkere schep mayo πŸ˜‰

IngrediΓ«nten

  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • Β½ paprika, rood of groen of beide 1,8 khd – 13,3 kcal – 0,6 eiw – 0,0 vet
  • 75 gram champignons (5 grote) 0,3 khd – 13,5 kcal – 1,7 eiw – 0,4 vet
  • Β½ klein uitje 1,0 khd – 5,5 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel room 0,3 khd – 33,5 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet
  • paar sprieten bieslook
  • peper en zout

Totaal: 3,4 khd – 225,8 kcal – 17,3 eiw – 15,5 vet

Bereiden

Eerst snijden we het uitje in snippers, de paprika in kleine stukjes en de champignons in schijfjes. Fruit de uitjes, voeg dan de champignons en de paprika toe en laat het een paar minuutjes garen op een laag pitje en af en toe omscheppend. In de tussentijd kan je beginnen met het mengen en kloppen van de eieren, de room en wat peper en zout naar smaak. Je kan het bij uitjes, paprika en champignons doen maar ik doe het liever apart in een ander pannetje.

Als het klaar is dien je het op door op de helft van de omelet het paprika mengsel te leggen en de omelet dicht te vouwen, afmaken met verknipte bieslook.

Weekmenu 5.