• No products in the cart.

Blog

Mugcake met pompoen

Mugcake met pompoen en specerijen

Mugcake met pompoen

Mugcake met pompoen

Mugcake met pompoen

Een mugcake is een cakeje gebakken in een mok in de magnetron, zo klaar en erg lekker! Ik maakte deze variant met een restje pompoenpuree. Je hebt maar twee eetlepels nodig, dus bewaar wat van de avond er voor. De kruidenmix is heerlijk met pompoen, zowel zoet als hartig. Een kruidige mix van onder andere kaneel en piment. Zo gemaakt, maar zeker de moeite waard! Ik eet hem als verwenontbijt, soms als lunch en soms snij ik hem in stukjes en serveer bij de thee voor visite, ook voor niet koolhydraatarme eters!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pompoenpuree (hou wat pompoen apart als je bijvoorbeeld deze ovenschotel maakt) 0,6 khd – 4,2 kcal – 0,2 eiw – 0,6 vet
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie 0,0 khd – 269,4 kcal – 0,0 eiw – 30 vet
  • 2 eetlepels kokosmeel 1,2 khd – 56,1 kcal – 6 eiw – 3 vet
  • 1/2 theelepel bakpoeder 0,3 khd – 1,3 kcal – 0,0 eiw 0,0 vet
  • 1/2 theelepel pumpkin spice
  • 1 ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • paar druppels zoetstof

Totaal = 2,1 khd – 411 kcal – 13,5 eiw – 39,4 vet

Bereiden

Roer alles door elkaar in een grote mok of magnetronbakje. Dek deze eventueel af met de bijbehorende deksel of wat magnetronfolie en doe deze ongeveer 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Kijk na anderhalve minuut vast of hij niet al gaar is.
Lepel de mugcake uit de mok of stort op een bordje. Ook lekker met wat pitjes er doorheen of mocht je zin hebben in een echt verwenmomentje één blokje 85% chocola in kleine flintertjes.