• No products in the cart.

Blog

Mozarella gebakjes

Mozzarella gebakjes en varkenshaas in de molen.

Mozarella gebakjes

Mozzarella gebakjes


Mozzarella gebakjes en varkenshaas 

Matthijs is altijd aan het klussen, aan auto’s, motorfietsen, maar ook aan huizen. Vorig weekend, toen het weer zo mooi was hebben wij Ingrid geholpen een parket vloer te slopen. Ze woont in een echte Noord-Hollandse poldermolen. Ingrid maakt altijd ontzettend lekker eten en heeft deze keer rekening gehouden met onze eetwijze. Bij de lunch en het avondeten stond er een overdaad aan koolhydraatarme gerechten voor ons klaar. Ze heeft ons de recepten opgestuurd zodat we die met jullie kunnen delen.

Ingrediënten

  • 1 (grote) tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,4 vet
  • ½ bolletje mozzarella 0,9 khd – 147 kcal – 10,6 eiw – 11,3 vet
  • paar blaadjes basilicum
  • zout & peper
  • olijfolie 0,0 khd – 40 kcal – 0,0 eiw – 4,6 vet
  • 1 varkenshaas 0,0 khd – 262,5 kcal – 55 eiw – 3,8 vet
  • tijm
  • rozemarijn

Totaal: 3,0 khd – 465 kcal – 66,0 eiw – 20,1 vet

Bereiden

Wrijf de varkenshaas in met de olie, peper, zout, rozemarijn en tijm.  Bak hem aan beide kanten ongeveer 4 minuten en stop hem dan in aluminiumfolie om te laten rusten. Dan is hij lekker rosé, wat langer dan bakt hij meer door, maar ik vind dat het er niet lekkerder op wordt. Als je de tijd hebt, kan je de marinade ook eerder doen en de haas een halve dag in de koelkast laten liggen, dan trekken de smaken er lekker in.

Snij de tomaat in plakken. Bedek ze met plakjes mozzarella en een blaadje basilicum. Maal er wat verse peper overheen en een drupje olijfolie extra vergine maakt het helemaal af.

Kies hier je tussendoortjes en ga hier terug naar het weekmenu.

Feestmaal in de molen bij Ingrid.

Feestmaal in de molen bij Ingrid.