• No products in the cart.

Blog

lijnzaadcracker

Lijnzaadcracker

lijnzaadcracker

Lijnzaadcracker

Lijnzaadcracker

Heerlijke lijnzaadcrackers die je kan beleggen met bijvoorbeeld kaas of vleeswaren. De ingrediënten kan je het makkelijkst kopen in een reformzaak, die bestaan ook online, bijvoorbeel https://www.deweegschaal.nl/ en https://www.mijnnatuurwinkel.nl/ het is tenslotte bijna 2015, lang leve de webshops 😉 Op onze Facebook groep kan je ook regelmatig tips vinden van de leden waar je bepaalde producten kunt kopen.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad 2,6 khd – 95,4 kcal – 3,8 eiw – 6,2 vet
  • paar pompoenpitten 0,1 khd – 14,4 kcal – 0,8 eiw – 1,2 vet
  • paar zonnebloempitten 0,3 khd – 16,2 kcal – 0,0 eiw – 1,4 vet
  • 1 theelepel geraspte gruyère 0,1 khd – 21,7 kcal – 1,5 eiw – 1,7 vet
  • wat Provençaalse kruiden
  • 3 eetlepels gekookt water

Totaal: 3,1 khd – 147,7 kcal – 6,1 eiw – 10,5 vet

Bereiden

Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het een paar minuten rusten. (Zo kan het lijnzaad wellen.) Daarna pak je een bord, leg je er een stukje bakpapier op en smeer je het mengsel er op uit tot je een mooie maat cracker hebt. Met een mes maak je de vorm netjes. Drie minuten op vol vermogen in magnetron en daarna draai je de cracker om en zet je de magnetron nog op 40 sec. Laten drogen op een afkoelrooster zodat het resterende vocht er uit kan dampen.

Als je geen magnetron hebt of als je die niet wilt gebruiken, dan kan je het ook in de oven maken. Dit doe je op een wat lagere temperatuur van 150 graden. Draai ze halverwege een keertje om.

[box type=”info”]Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!
Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken en lunch spullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.[/box]

Weekmenu 7.

COMMENTS

  • 16 juli 2020
    reply

    Ingrid

    Om de crackers te maken wilde ik weten hoeveel zonne pitten en pompoen pitten ik moet gebruiken

  • 27 januari 2020
    reply

    Eveline

    Per ongeluk niet gebroken lijnzaad gekocht; gaat ook. Wel iets minder water gebruiken

  • 27 januari 2020
    reply

    Eveline

    Nooit kaas gebruikt. Alleen zout. Prima als drager van alleelei beleg. Ruikt idd beetje vissig

  • 6 juli 2019
    reply

    karina

    Vandaag heb ik ze gemaakt. Eén groot geheel op mijn plaat in de combi-oven. Op 185 graden, 20 minuten 1 kant en 15 minuten andere kant. Het is heerlijk! In mijn app heb ik het als 1 portie ingevoerd. Nu kan ik per keer het aantal grammen noteren en weet ik ook hoe ik uit kom. Door het breken blijven er korreltjes en zaadjes achter. Deze zijn goed te gebruiken over de salade heen of door de eigen gemaakte mayonaise/fabanaise.

  • 31 juli 2018
    reply

    Deborah

    Ik zit nu in de derde week. En het gaat goed! 5 kg eraf. Geen honger. Maar nu wel behoefte aan iets van brood ofzo. Dus de cracker gemaakt. Even wennen aan de smaak. Maar ik was ook de kaas vergeten….. Nou ja. Dan maar kaas erop! Eerst beetje roomboter. Ja. Heel goed te doen.

  • 17 mei 2018
    reply

    Cindy

    Ik maak er van dit recept 2, of alles x2, hihi.
    Rol het goedje ff uit tussen een dubbelgevouwen bakpapier! Ideaal! Lekker hoor!!!

  • 3 november 2017
    reply

    Ik vind ze heel bitter hoe kan dat?

  • 11 juli 2017
    reply

    Inge

    Heerlijk zijn deze uit de magnetron! Ik hou ze derin! 😉

  • 10 juli 2017
    reply

    Claudia

    Ik hou niet van kaas en ben zo bang dat die smaak de overhand krijgt……. wat is jullie ervaring ?

  • 29 mei 2016
    reply

    Nolly

    Klopt het dat er maar1 TTHEELEPEL ggerasptepparmezaan doorgaat?
    Lijkt me zo weinig….

  • 26 mei 2016
    reply

    Didi Kane

    Mijn crackers mislukken steeds. Het blijven losse korrels. Ik doe het precies volgens recept. Mijn magnetron is 800 wat en dan laat ik ze er iets langer in. Help!!

  • 3 mei 2016
    reply

    Lieve

    Hoe lang is de oventijd voor deze crackers?

    • 3 mei 2016
      reply

      Vrij lang je kunt het beste af en toe kijken of ze al hard zijn. Wij hebben het nog niet in de oven geprobeerd.

  • 12 januari 2016
    reply

    Jessica

    Kun je ook kokosvet gebruiken ipv gruyere

    • 12 januari 2016
      reply

      Ik ben bang van niet. De kaas zorgt voor de specifieke smaak en structuur in deze cracker…. Maar misschien werkt het wel. Mocht je het proberen dan horen we het graag.

  • 26 september 2015
    reply

    Adriana

    Ik vind ze heerlijk en ze zijn snel klaar dus top om med te nemen merci

  • 23 juni 2015
    reply

    sjan

    Ik heb er 1 van gemaakt. Mag je d’r 2 per dag?

  • 23 juni 2015
    reply

    sjan

    Heb er 1 grote cracker van gemaakt, wil m graag eten als ontbijt en 1 voor de lunch, of is dst te veel per dag?

    • 23 juni 2015
      reply

      Hoi Sjan, deze crackers zijn niet echt onderdeel van de weekmenu’s omdat ze misschien niet helemaal laag in de koolhydraten zijn. Als je er niet te veel van neemt is het prima, neem je te veel ….tja…

  • 2 juni 2015
    reply

    Bianca

    zijn deze hvh voor 1 cracker?

    • 4 juni 2015
      reply

      Het zijn er meer dan 1, het verschilt echter per persoon. Maak ze zo groot als dat jij dat prettig vindt.

  • 1 juni 2015
    reply

    Charmila

    Hoeveel crackers haal je ongeveer hieruit?

  • 28 mei 2015
    reply

    Maja

    Kan er ipv gruyere ook iets anders doorheen?

  • 9 mei 2015
    reply

    Marieke

    Wat een supercrackers zijn dit! Te lekker! Hoeveel mag je er per dag? 🙂

    • 10 mei 2015
      reply

      In het begin niet te veel, later kan je het gewoon optellen bij het aantal koolhydraten wat je eet.

  • 19 maart 2015
    reply

    mirjam

    Zijn de crackers goed te bewaren of moet je ze maken en gelijk opeten?

      • 3 juli 2017
        reply

        Suhaily

        Komt waarschijnlijk door de lijnzaad. Want die stinken best wel, vind ik.

  • 18 februari 2015
    reply

    gabrielle

    Als je ze in de oven doet, hoelang moeten ze dan? Ze zitten er nu in, maar het blijft heel plakkerig. Worden ze nog wel hard?
    Groetjes Gabrielle

    • 18 februari 2015
      reply

      Laat ze nog wat langer in de oven op een wat lagere temperatuur als ze te zacht blijven. Zorg ook dat als je ze er uit haalt dat ze goed kun vocht kwijt kunnen. Wij leggen ze altijd op een rekje zodat er ook vocht aan de onderkant uit kan.

      • 19 februari 2015
        reply

        gabrielle

        dank je wel voor de tip 🙂 het is me gelukt. Ik moest ze inderdaad wat langer in de oven laten. ze zijn geslaagt. en erg lekker!!!

    • 1 november 2016
      reply

      N

      Vandaag gemaakt in de (voorverwarmde) oven kwam ik op 20 min zonder omdraaien.

POST A COMMENT