• No products in the cart.

Blog

Koolhydraatarme aardappelsalade

Koolhydraatarme aardappelsalade

Koolhydraatarme aardappelsalade

Koolhydraatarme aardappelsalade

Koolhydraatarme aardappelsalade

Ik ben dol op aardappelsalade en daarom ging ik op zoek naar een alternatief. De koolraap lijkt qua structuur erg op aardappels, lekker stevig en leent zich daarom bij uitstek voor deze salade. Varieer met de ingrediënten naar smaak, er is van alles mogelijk! Eet de salade het liefst op kamertemperatuur voor de beste smaak.

Snij eerst een kapje van de koolraap zodat deze blijft staan, snij daarna met een groot scherp mes langs de schil. Snij daarna de raap in grote stukken en die weer in blokjes. Laat de blokjes na het koken goed uitstomen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 koolraap 16 khd – 104 kcal – 8,0 eiw – 0,0 vet
  • 250 gram ham 5,5 khd – 325 kcal – 45,5 eiw – 14,5 vet
  • 5 augurken (zuur of Kesbeke) 1,0 khd – 11 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • 5 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 550 kcal – 1,0 eiw – 60 vet
  • 2 eetlepels kwark of Griekse yoghurt 1,0 khd – 36,6 kcal – 1,4 eiw – 3,2 vet
  • kerriepoeder
  • bieslook of lente-uitjes
  • dille
  • zout en peper
  • eventueel wat groene asperges
  • eventueel wat gekookt ei

Totaal per persoon = 5,9 khd – 256,7 kcal – 14,2 eiw – 19,4 vet

Bereiden

Snij de koolraap in kleine blokjes en kook in water met zout beetgaar. Laat afkoelen.
Snij de ham en augurken in stukjes en meng door de koolraap.
Meng de mayonaise, kwark, kerrie, dille, bieslook (of lente-ui) en zout en peper en roer door de koolraap. Laat even intrekken en serveer eventueel met wat gegrilde groene asperges en wat partjes gekookt ei.