• No products in the cart.

Blog

Kippenpootjes met spek en bimi met satésaus

03_wk1_D_kippepootje_bimi

Kippenpoten zijn heerlijk maar soms moeilijk klaar te maken. Die kiloknallers zijn natuurlijk lekker voordelig maar vaak een beetje taai. Als je ze wat langer in de oven doet op een niet te hoge temperatuur worden ze heerlijk. Met wat ontbijtspek er over zullen ze ook niet uitdrogen. Bimi is een soort broccoli maar ik vind het veel lekkerder. Het is wat knapperiger en er zit meer smaak aan. Je kan ook gewoon broccoli gebruiken in kleine stronkjes gesneden.

Ingrediënten kip

  • 3 pootjes per persoon 0,0 khd – 420 kcal – 57 eiw – 21 vet
  • 3 plakken ontbijtspek 0,23 khd – 108 kcal – 6,8 eiw – 9 vet
  • speklapjes kruiden (als de drumsticks niet gemarineerd zijn)

Er kan in een marinade suiker zitten. Dat is vrij weinig maar als je snel uit vetverbranding gaat of je hebt de dag al wat koolhydraten binnen gekregen neem dan ongemarineerd.

Ingrediënten satésaus

  • 2 eetlepels pindakaas 2,5 khd – 190 kcal – 8,1 eiw – 15,9 vet
  • 1 theelepel sambal oelek 0,13 khd – 1,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus (goed) 0,7 khd – 10,7 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • Of 1 eetlepel ketjap manis (lekker en slecht) 6,9 khd – 29,3 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
  • ½ theelepel geraspte gember of mespunt gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel citroengras
  • ½ theelepel laospoeder
  • 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • 1 klein teentje knoflook, geperst 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel room 0,3 khd – 34 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet

Het is beter om de satésaus zelf te maken, het is sowieso een koolhydraat bom maar als je het in een potje koopt zit er nog een dikke schep suiker ook bij. Dus gewoon niet te veel van eten.

Ingrediënten roerbak

  • 75 gram bimi of broccoli  0,6 khd – 20 kcal – 2,3 eiw – 0,5 vet
  • 100 gram gewassen taugé 2,0 – 21 kcal – 5,0 eiw – 1,0 vet
  • 50 gram witte kool fijngesneden 2,0 – 15 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel olijfolie geschikt voor bakken of kokosolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet

Totaal: 9,0/15,2 khd – 903/921,3 kcal – 81,6/80,9 eiw – 60 vet

Bereiden kip

De kip kan het beste een uur in de oven op 180 graden. Haal eerst de bakplaat er uit en begin dus met de oven voor te verwarmen op deze temperatuur. Ik gebruik altijd een bakpapiertje zodat ik niet te veel werk heb met het schoonmaken van de plaat. Leg de kip dicht bij elkaar in het midden op de plaat, niet tegen elkaar. Strooi eventueel de speklapjes kruiden erover en dek het af met de plakjes spek. Het spek hoef je niet op te eten, ik haal het er af, mijn partner pikt het van mijn bord. Het kan het beste een uur in de oven maar na 40 minuten kan je het wel eten.

Bereiden satésaus

Een half uur voor de kip klaar is begin ik met de satésaus. Gewoon alles bij elkaar in een steelpannetje, goed roeren en aanlengen met water tot de dikte die jij lekker vindt.  Als het klaar is zet je het even uit zodat je het nog een minuutje kan warmen als de rest klaar is.

Roerbakken bimi en taugé

Met wat kokosolie bak je de bimi en de witte kool tot het glazig ziet, ongeveer 5 minuutjes op een hoog vuur (3 kwart gas of op 7 als je inductie gebruikt). De smaak komt van de satésaus dus er hoeft niet van alles in, misschien een klein scheutje Japanse sojasaus. Net voordat de bimi en de witte kool gaar zijn meng je de taugé door de pan en roerbak je dit nog 5 minuutjes mee.

Terug naar het weekmenu.

COMMENTS

  • 17 januari 2020
    reply

    Edith

    Het was me niet duidelijk of je drumsticks of kipkluifjes bedoelde, voor de zekerheid maar de (kleine) kipkluifjes gekocht. Na een half uur in de oven waren deze tegen het aanbranden aan en zo crunchy dat het verschil tussen spek, vlees en botten niet meer aanwezig was. Wat ging er fout?

  • 23 oktober 2019
    reply

    Diny

    Wat een heerlijk recept

  • 16 december 2018
    reply

    Sandra Smeink

    Welke pindakaas moet ik hebben ??

      • 11 augustus 2019
        reply

        Jacqueline

        Lekker gerecht,alleen de bimi bleef erg hard ,volgrnde keer maak ik dit gerecht met paksoi ipv de bimi

      • 25 januari 2020
        reply

        Willeke

        Pindakaas kun je heel eenvoudig zelf maken…

  • 4 januari 2018
    reply

    Nicole

    Hoi, ik ben een Belg en we zijn niet gewoon van pindasaus te eten. Ik ga het proberen te maken. Maar ik weet gewoon niet hoe het moet smaken enof we het lekker gaan vinden. Heb je ook een andere saus die ik kan gebruiken bij dit gerecht?

  • 15 november 2017
    reply

    Annemieke

    Dit is gewoon feest!

  • 17 oktober 2017
    reply

    Brenda

    Is paranotenpasta ook goed of lekker 3,6 khd. Ik heb ook walnotenpasta maar dat is 7 gram khd.

  • 11 oktober 2017
    reply

    mandy

    bedoelen jullie met room kookroom?

  • 14 september 2017
    reply

    Ja hoor. Heb ik ook gedaan heerlijk.

  • 26 juli 2017
    reply

    noor

    hoi allemaal,

    ik zou graag willen weten van welk merk ik de pindakaas moet kopen
    alvast bedankt

    groetjes,

    noor

  • 14 juni 2017
    reply

    Renate

    Zou ik ipv de witte kool ook de overgebleven spitskool kunnen doen?

  • 1 juni 2017
    reply

    Janet

    Hoi,
    ik zit nu in de 3e week en het gaat super goed. Door de overheerlijke recepten heb ik nog geen behoefte gehad aan mijn zo geliefde brood :-). Ik mis het niet eens. Ik wil jullie heel hartelijk bedanken dat jullie dit allemaal belangeloos doen. Het minste wat ik daarvoor terug kan doen is bij jullie de artikelen te kopen die ik nodig heb. Gister mijn mooie blauwe monbentobox ontvangen en nog wat artikelen. Prachtig. Door mijn enthousiasme over jullie site heb ik al meerdere collega’s aangestoken om ook dit dieet/nieuwe levensstijl op te gaan pakken. Nogmaals dank!!!!!!

  • 23 mei 2017
    reply

    Hoi hoeveel gram kipfilet i.p.v. 3 kippenpootjes mag je voor het diner nemen?

  • 9 mei 2017
    reply

    L heij

    Ik ben vanaf maandag bezig maar is er een altenatief voor s middags als je geen salade mee wil nemen bvd

  • 28 maart 2017
    reply

    dina

    hai ik lees allemaal lekkere recepten en gaat ze allemaal uit proberen!! maar me vraag is kan ik de dag menu ook twee keer gebruiken? inde plaats elke dag een ander soort menu?

    • 2 april 2017
      reply

      Dat kan, als je het maar niet te eenzijdig maakt.

  • 14 februari 2017
    reply

    Corry

    kan ik in plaats van room voor de satesaus … roomkaas gebruiken? denk het niet maar gok het om te vragen

  • 13 februari 2017
    reply

    Joke

    Hallo allereerst bedankt voor de lekkere recepten.maar op mijn apje (eetmeter)zijn het 18 koolydraten voor 2 eetlepels pindakaas?het was heerlijk daar niet van maar op het recept stond 2.5?nog een vraagje wat mag ik zoal drinken?Ben afgelopen maandag begonnen alles even lekker groetjes Joke

  • 13 februari 2017
    reply

    Monique

    Is het de bedoeling om je aan de dagvoorschriften te houden? Want soms eet ik 1 lunch 2 of 3 keer. En dat “matcht” dan niet met het eten van de hele dag

    • 19 februari 2017
      reply

      Zolang je niet te veel koolhydraten eet en te veel calorieën is alles prima.

  • 2 februari 2017
    reply

    Yvonne

    Mag je ipv broccoli (bami is hier nergens te krijgen) ook roerbak groente”s er bij doen?
    Verder vind ik het heerlijke recepten tot nog toe.
    Groetjes yvonne

  • 4 januari 2017
    reply

    Greetje

    Geweldig recept…..iedere dag is een feestje met de recepten.
    Z9 fijn dat alles voor je uitgedacht is….een groot compliment

  • 4 januari 2017
    reply

    Evelien

    Moet de broccoli ook eerst iets gekookt zijn of rauw bakken?

    • 4 januari 2017
      reply

      Omdat de bimi vrij dun is, is het makkelijk te roerbakken. Als je de broccoli klein snijdt dan hoef je niet voor te koken, maak je het grover zou je het licht kunnen blancheren… of een minuut of 5 stomen.

  • 4 januari 2017
    reply

    Carla

    Ik heb bij de lunch ipv kip 2 gekookte eieren genomen en 1 plakje boterhamworst ( over van giisteren) . Een heerlijke salade, ik heb er van genoten! Op naar t diner, dat zal wel lukken denk ik zo!
    Dank voor jullie steun en heerlijke recepten, een makkie op deze manier.

  • 8 november 2016
    reply

    Rianne

    Is er een alternatief voor satesaus?

  • 28 juli 2016
    reply

    Anke

    Ik vond de satesaus erg lekker!

  • 24 mei 2016
    reply

    Beppie Boumans

    Ik ben niet zo’n vleeseter. 2x kip op een dag zowel bij de lunch als bij het diner vind ik wel veel. Kan ik het vlees bij de lunch weglaten of vervangen voor iets anders.

    • 25 mei 2016
      reply

      Moet kunnen. Als je meer weg wilt laten dan kun je beter naar vervanging gaan zoeken.

  • 17 maart 2016
    reply

    Patricia

    Dit recept was ook heerlijk! Heb de bimi in geen enkele supermarkt kunnen vinden helaas dus gewoon broccoli gebruikt. De kip met speklapjes kruiden en ontbijtspek erover vind ik een heel goed idee, de kip was nog lekker mals toen het uit de oven kwam. Die pindasaus is fantastisch, die gaan we vaker maken.

  • 24 februari 2016
    reply

    Tine

    Waar koop je de Japanse sojasaus? Welk merk? 🙂

    Heerlijke recepten allemaal, het water loopt me in de mond als ik blader door al het lekkers hier 🙂 Bedankt voor de inspiratie!

  • 12 februari 2016
    reply

    yvonne

    ik heb geen kippenbouten mogen het ook 6 borelhapjes zijn

  • 7 januari 2016
    reply

    Petra

    Wat smaakte dit goed zeg. Die pindasaus is jammie en wat over was ging gewoon de vriezer in .

  • 6 januari 2016
    reply

    sirah

    superlekker gegeten vandaag. Ik bleef met dit dagmenu wel binnen de grenzen van de toegestane koolhydraten (rond de 33) maar de calorieën zaten rond de 3000. Dat verbaasde me toch aangezien jullie steeds waarschuwen voor teveel calorieën,en het dagmenu van gisteren onder de 1000 bleef. Toch teveel gesnoept van de pindasaus waarschijnlijk.

    • 6 januari 2016
      reply

      Lekker he, kh arm is zeker geen straf.

      Hoe kom je op 3000? Als ik de gerechtjes uit het weekmenu dag 3 bij elkaar optel kom ik op 1700…. Wat of wie heb je er bij opgegeten? 😉 😀

      • 6 januari 2016
        reply

        sirah

        Ik heb een klein beetje gesmokkeld bij de lunch: een hele avocado ipv een halve en een wat groter stuk kip. Bij het ontbijt en het diner heb ik me keurig gehouden aan wat er staat (alleen wel bijna alle pindasaus gegeten en bij het ontbijt walnoten ipv bessen) en tussendoor een handje noten (mix van walnoten, amandelen, paranoten en pecannoten). Niets raars. Nou ja, ik ga er maar vanuit dat ik dan een rekenfoutje heb gemaakt ergens (ik voer mijn eten in in een app)

        • 6 januari 2016
          reply

          sirah

          Gevonden trouwens. Ik had per ongeluk 750 gram drumsticks ingevuld ipv 250 (máár een pond teveel 😉 😛 Dat in combinatie met de vette avocado deed het hem.

  • 22 oktober 2015
    reply

    Jolanda

    Heerlijk recept, heb er kipfilet voorgebruikt, omwonden met rauwe ham en in de airfryer gedaan, 180 graden, ca 20 minuutjes, zo klaar!

    • 13 januari 2017
      reply

      Paula

      Kijk hier heb ik wat aan! ik ga dit zondag eten dus dan houd ik gewoon deze tijden aan in de airfryer 🙂 Was al aan het zoeken in de commentaren of iemand dit op deze manier had gedaan. Super tip!

      • 9 januari 2018
        reply

        Rebecca

        Morgen ga ik dit gerecht eten maar idd in de airfryer lijkt mij ook wel wat

  • 14 september 2015
    reply

    linda

    Hallo.

    Ik weet dat de basis allemaal is voor 1 persoon. Geld dat ook voor de pindasaus?
    En als ik de pindasaus in veelvoud maak kan ik die dan bewaren?

    Groetjes

    • 14 september 2015
      reply

      Ik denk het wel, ik gok een dag of 2 a 3 max. De ingrediënten zijn per persoon.

  • 19 augustus 2015
    reply

    sandra

    Mag ik vragen wat Bimi is ?haal ik dat op de groente afdeling?

  • 16 augustus 2015
    reply

    Noelle

    Wat word er precies met room bedoel? zure room

    • 16 augustus 2015
      reply

      Ik heb gewoon wat ongeklopte slagroom gebruikt. We kijken meestal even bij de slagromen op de verpakking welke het minste KH heeft.

  • 30 juli 2015
    reply

    Arie

    Hoi,

    We zijn deze week begonnen en het bevalt erg goed! De website is erg leuk en duidelijk 🙂 Ook de facebook pagina vinden we leuk!

    Nee, we zijn niet de braafste van de klas die andere mensen onze mening willen opdringen, maar…

    Het enige wat we jammer vinden is dat er in dit recept aangemoedigd wordt tot het kopen van kiloknallers. Er schuilt veel dierenleed achter dit product. Er is tegenwoordig heel veel biologisch vlees te koop en dat is ook betaalbaar. Kipfilet kan soms nog wel prijzig zijn, maar wij adviseren in ieder geval kip te kopen met minimaal 1 ster van de dierenbescherming. Dieren hoeven niet de dupe te worden van boeren en supermarkten die stunten met vlees. Bovendien is het super slecht voor het milieu en we moeten ook denken aan de volgende generatie.

    Groetjes

    • 31 juli 2015
      reply

      Je hebt uiteraard een punt. Misschien komt mijn cynisme ook niet helemaal over want dat was het wel een beetje. Alleen het woord kiloknaller al.

      • 5 september 2017
        reply

        Linda

        Mee eens, recept lijkt heerlijk, en ik ben enorm blij met jullie moeite, maar ik word eigenlijk al boos bij het woord kiloknallers. Beveel dan biologisch vlees aan, dat is direct een stuk zachter. En een stuk diervriendelijker.

  • 6 juni 2015
    reply

    Judith

    Hmmmm…we zitten hier te genieten van het recept. Mijn man doet niet aan diëten,maar doet ‘braaf’ met me mee hahaha… Hij vindt het super en zeker voor herhaling vatbaar, Ik heb het idd met kipfilet gedaan,omdat ik ook niet van kipkluiven hou…brrrr,ook 40min in de oven gedaan.
    En de satésaus…hmmmmmm lekkerrr..
    Ook ìk geniet ervan! 🙂
    En ik kon de pasta of poedervorm niet vinden,ban het citroengras,dus heb ik stengels mee genomen. Deze heb ik gepeld en gekneusd en erbij gedaan (1 tje dan)
    Ik geniet ècht van het KHA eten..heerlijk!

  • 3 juni 2015
    reply

    Ruud

    Best lekker recept voor de satehsaus! Heb helaas geen citroengras en/of Laos in huis, maar de andere ingrediënten volstaan. Iets meer sambal (Brandal) doet het ook prima…
    😉

    • 3 juni 2015
      reply

      Een beetje (extra) citroensap gaat ook prima en zelf vind ik in de de satesaus de gemalen komijn het meest belangrijk 😀 Tof dat je het een geslaagd gerecht vindt!

  • 8 mei 2015
    reply

    Carlie

    Heerlijk! Zou ik de kippenpootjes mogen vervangen door kipfilet vanwege botjesangst :-)?

POST A COMMENT