• No products in the cart.

Blog

Kipfilet met spitskool lunch

Bentobox met malse kipfilet met spitskool lunch

Bentobox met malse kipfilet met spitskool lunch

Malse kipfilet met spitskool lunch

Een nadeel van koolhydraatarm vind ik dat je erg veel vlees eet. Dat is ook best kostbaar. Ik probeer daarom een beetje op de kleintjes te letten en haal vaak kipfilets in grote aantallen bij de boer of landwinkel. Een kipfilet bakken kan natuurlijk, maar lekker kruiden maakt het een stuk smakelijker. Je kan het ook al gebakken kant en klaar kopen maar dat is vaak separator vlees. Daar voegt de fabrikant soms meel producten en allerlei andere rommel aan toe om het goedkoper te maken. Lees dus altijd de verpakking of koop gewoon een filet die je zelf bakt.

Nodig voor de salade

  • 150 gram spitskool fijn gesneden 6,0 khd – 63 kcal – 4,5 eiw – 1,5 vet
  • 20 gram sliertjes wortel 1,1 khd – 6,6 kcal – 0,1 eiw – 0,1 vet
  • ½ avocado 1,6 khd – 180 kcal – 1,7 eiw – 17,6 vet

Voor de dressing

  • 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,5 eiw – 24 vet
  • 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • snufje kerriepoeder (niet te veel)
  • snufje peper of meer naar smaak

En de malse kip

  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • boter om in te bakken (kokosolie of ghee)
  • 3 teentjes knoflook in grove stukken gesneden
  • verse gember in brokjes, ongeveer 50 gram
  • peper en zout naar smaak
  • 2 blaadjes salie
  • heel takje dragon, blaadjes er af halen en gebruiken

Totaal: 8,7  khd – 687,6 kcal – 35,9 eiw – 54,6 vet

De kip kan je het beste al eerder klaarmaken. Mag natuurlijk nu maar koud is het erg lekker op de salade. Neem een koekenpan en verhit deze. Laat de ghee smelten en de pan goed warm worden en leg de kipfilet in de ghee. De kipfilet laat je zo 5 minuten stil liggen, draai hem om en doe hetzelfde met de andere kant. De overige ingrediënten  behalve peper en zout leg je nu in de pan naast de kip en je draait het vuur matig. Laat nu de kip 30 minuutjes zachtjes garen, draai het af en toe om en kijk voor dat je het er uit haalt even met een messnede of de kip gaar is.

Als je het met te heet vuur bakt dan wordt de filet droog en das zonde.

De spitskool onder, de wortel er bovenop en als laatst de avocado. Eet niet meer dan een halve avocado want die zijn erg vet. Ik vind het altijd lekker om zout op de avocado te strooien, maar dat is niet zo gezond. De dressing is alles goed door elkaar mengen en er overheen gieten. Als laatste leg je de kip er op in reepjes gesneden. (Gewoon koud)

Tussendoortjes

Kijk op onze tussendoortjes pagina voor inspiratie voor de bentobox. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
Kies hier een tussendoortje.

Weekmenu 1.
Weekmenu 4.

COMMENTS

  • 2 augustus 2018
    reply

    Tomas

    Bij het maken van de dressing kwam ik er achter dat ik geen kerrie had. Wel had ik veel ingrediënten waar kerrie van gemaakt is. Zo heb ik mosterdzaad, chili, komijn, en verse koriander toegevoegd. De koriander had ik nog over van het bloemkoolrecept de avond ervoor, en dat voegde absoluut een extra dimensie toe aan de salade. Ik kan het men zeker aanraden om een volgende keer dat ook te proberen. 🙂

  • 10 mei 2018
    reply

    Carla

    Mag je de kipfilet ook licht kruiden met cajuin kruiden

  • 26 februari 2018
    reply

    Lenie de Jong

    Dank je wel. De recepten zijn lekker. Vooral de bloemkool uit de oven.
    Vandaag heb ik voor de lunch spitskoolsoep gemaakt. Zin in wat warms met dit weer! Soep zonder bloem dus ik denk dat het wel past. Was in ieder geval lekker verwarmend.

  • 25 februari 2018
    reply

    Lenie de Jong

    Wat doe ik met al de restjes die ontstaan? Eerder had ik nooit restjes. Dat verwerkte ik op een andere manier en
    Gekookt eten vroor ik in. Maar een paar blauwe bessen van een pakje, 150 gram spitskool van een hele . Zo ook met de rode kool. Voorgesneden zakjes waren er nu niet bij de appie en wat te doen met de halve avocado? Mijn man lust ze niet. Komt ook niet terug in het weekmenu anders kon ik ze dan, na een paar dagen weer gebruiken. Ben begonnen bij week 1

  • 15 november 2017
    reply

    Jolanda

    Heb het net gegeten.. heerlijk maar jeetje wat een hap…kreeg het niet allemaal op

  • 16 oktober 2017
    reply

    mandy

    Avocado is vet maar het zijn toch wel de gezonde vetten? Ik vind alle recepten over het algemeen al te veel zout bevatten ik let hier heel erg op en laat maggieblokjes weg en zout ook, ook omdat ik vind dat we al veel kaas en vleeswaren eten das ook al zout. Mag je eigenlijk makreel eten als je gobento volgt dat vind ik zo lekker 🙂

  • 26 juli 2017
    reply

    Lisette

    Kun je in plaats van olijfolie ook lijzaadolie gebruiken?

  • 23 juli 2017
    reply

    Irene

    Heerlijk! Ik geniet van elk recept. Ik neem de tijd om alles op te eten ook al is t soms machtig ….de trek bij een volgend recept is er altijd weer. Complimenten voor je heldere uitleg niet teveel toeters en bellen!

    • 25 juli 2017
      reply

      Dank je wel! En graag gedaan hoor. Zit je echt te vol, dan hoeft t niet op. Als je maar niet tegen je zin gaat eten;)

  • 10 juli 2017
    reply

    Claudia

    Ik ben begonnen met KHA alleen gaat het vet eten mij nog niet zo goed af. Ik moet dit echt voor mijzelf doen en daarnaast nog voor mijn partner koken, dus het is best even veel om over na te denken. Hij vetarm en ik juist niet. Hij KH en ik juist niet. Hij zou dit dieet nooit kunnen volgen, want hij houd niet van groentes, maar goed, dat terzijde; Ik zie de weekmenu’s en wil ze nu toch gaan gebruiken om het mezelf iets makkelijker te maken alleen zie ik soms uit verschillende weekmenu’s lekkere recepten. Mag ik ook switchen tussen de gerechten uit de weekmenu’s ? Of is bv. weekmenu 1 helemaal afgestemd op elkaar ? en mag ik bv. elke dag ontbijten met joghurt of liever niet ? Is het erg dat ik ondanks alles toch voor de magere joghurt kies ?

    • 10 juli 2017
      reply

      Hoi Claudia, je mag best wisselen tussen de verschillende menus, als je er maar voor zorgt dat je niet eenzijdig gaat kiezen. Bij de recepten staat ook vaak vermeld of het vrij ruim in koolhydraten zit of juist weinig. Hou dat in balans.

      Het hele principe van koolhydraat arm eten oftewel ketogene verbranding is; “Je doet het goed of niet goed” Bij niet goed kom je niet in vet verbranding en eet je dus gewoon te vet. Dus als jouw magere yoghurt te veel koolhydraten bevat en je daardoor niet in vetverbranding komt… tja, de keuze is natuurlijk aan jou. Lees er alles over op de KHARMA pagina.

  • 31 mei 2017
    reply

    Annette

    Heerlijk recept, aanradertje! Tip voor mensen die nu ook met een halve spitskool/avocado zitten: gewoon nog een keer eten van de week 😉 Doe ik wel tenminste. Was erg smakelijk in ieder geval!

  • 21 februari 2017
    reply

    linda

    En ik ga starten voor mijn lunch morgen. Mmm

  • 4 januari 2017
    reply

    Inge

    Zo fijn dit! Thnx voor de moeite die jullie nemen om mensen ook in 2017 weer een goeie start te geven!

  • 3 januari 2017
    reply

    Ina

    De kip kun je die ook in de oven bereiden?

  • 3 november 2016
    reply

    José

    Ben van de week begonnen maar devrecepten zijn heerlijk.Kijk met water in de mond naar alle heerlijkheden die voorbij komen.Ik Welle week kun je die gaan uitproberen.?

  • 24 oktober 2016
    reply

    Andre

    Heerlijk menu’s. Wellicht handig om ingredienten nog eens in een volgend menu te verwerken. Nu is dit wel prijzig als je elke dag andere ingredienten moet kopen. Aangezien verpakkingen niet op grammen verkrijgbaar zijn.
    Neem bijvoorbeeld spitskool of avocado.

    • 24 oktober 2016
      reply

      We zoeken nog vrijwilligers om dat uit te vogelen, zin?

  • 23 oktober 2016
    reply

    Sabrina

    Hoi de kool en wortel gewoon ongebakken bereiden toch dus echt als een salade?

  • 2 oktober 2016
    reply

    NioMio

    Wat zijn de witte sliertjes die ik zie liggen op de foto? Bij de wortelsliertjes.

  • 27 januari 2016
    reply

    MM

    Voor hoeveel personen is dit gerecht?
    Kun je het ook gewoon als avondeten bereiden?

  • 13 januari 2016
    reply

    miranda

    De salade was erg lekker. Kon alleen nergens lezen wat je met de specerijen moet doen die je in de pan bij de kip moest leggen. Ik heb het in de pan gelaten

  • 8 januari 2016
    reply

    natasja

    Hoe voorkom ik dat de avocado bruin word in mijn trommeltje? Kan hem toch moeilijk in de citroensap meenemen?

    Heerlijke onverwachte recepten trouwens, mijn zoon van 19 die niet mee hoeft te doen vond het jammer dat hij echte pasta kreeg ipv courgettini en de rodekoollunch op verzoek ook voor hem gemaakt!

    groetjes, Natasja

    • 8 januari 2016
      reply

      Een beetje er over sprenkelen doet het vaak al.

      Gaaf dat jouw zoon het ook geen straf vindt, het is echt geen dieet te noemen, meer een eetwijze!

      • 18 juli 2018
        reply

        Lucienne de Boeff

        De pit in de avocado laten zitten helpt ook

  • 1 november 2015
    reply

    Marion

    Is er een goede vervanging voor avocado. Ondanks dat ik het lekker vind blijk ik er allergisch voor te zijn 🙁

  • 17 september 2015
    reply

    Mieke Verdult

    Tot nu toe vind ik het allemaal wel erg lekker, alleen die koolsoorten vallen niet zo goed bij mij, in verband met darmklachten. Waar kan ik die koolsoorten het beste door vervangen?

    • 17 september 2015
      reply

      Hoi Mieke,

      Een ander gerecht uit de weekmenu’s 😉

  • 16 september 2015
    reply

    Irma

    Ik ben afgelopen maandag begonnen met kha eten en gebruik de weekmenu. Ik moet zeggen erg lekker recepten tot nu toe. Alleen vind ik de lunch en diner maaltijd erg veel. Bij de laatste 2 tot 3 happen denk ik jeetje pfff…erg veel zeg. Kan ik ook minder nemen 100gr. ipv 150gr.? En dan nog een vraagje; ik heb speciaal de mobento lunchbox van € 58,75 gekocht zodat ik naar m’n werk kan meenemen, maar eerlijk de lunch is zoveel dat het niet in een box past.

  • 2 september 2015
    reply

    Annemieke

    Ik vind de dressing wel machtig. Is het niet beter slasaus te nemen ipv mayonaise en olijfolie. Dat vette hiervan is ook niet goed toch?

    • 18 juli 2018
      reply

      Ik heb er vandaag een scheutje Teisseire citroen-limoen doorheen gedaan, dat maakte het sausje net wat frisser

  • 16 augustus 2015
    reply

    prina

    kan je restanten kool invriezen???

    • 16 augustus 2015
      reply

      Het gaat als je het eerst gekookt of geblancheerd hebt. Rauw beter van niet. Je kunt dus beter te veel van het gerecht klaarmaken zodat je dit later nog eens kunt eten als maaltijd.

  • 16 augustus 2015
    reply

    Noelle

    Hoi ik heb zo n ouderwetse rasp kan ik daar de wortel ook mee raspen?

POST A COMMENT