• No products in the cart.

Blog

Kipfilet met spitskool lunch

Bentobox met malse kipfilet met spitskool lunch

Bentobox met malse kipfilet met spitskool lunch

Malse kipfilet met spitskool lunch

Een nadeel van koolhydraatarm vind ik dat je erg veel vlees eet. Dat is ook best kostbaar. Ik probeer daarom een beetje op de kleintjes te letten en haal vaak kipfilets in grote aantallen bij de boer of landwinkel. Een kipfilet bakken kan natuurlijk, maar lekker kruiden maakt het een stuk smakelijker. Je kan het ook al gebakken kant en klaar kopen maar dat is vaak separator vlees. Daar voegt de fabrikant soms meel producten en allerlei andere rommel aan toe om het goedkoper te maken. Lees dus altijd de verpakking of koop gewoon een filet die je zelf bakt.

Nodig voor de salade

  • 150 gram spitskool fijn gesneden 6,0 khd – 63 kcal – 4,5 eiw – 1,5 vet
  • 20 gram sliertjes wortel 1,1 khd – 6,6 kcal – 0,1 eiw – 0,1 vet
  • ½ avocado 1,6 khd – 180 kcal – 1,7 eiw – 17,6 vet

Voor de dressing

  • 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,5 eiw – 24 vet
  • 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • snufje kerriepoeder (niet te veel)
  • snufje peper of meer naar smaak

En de malse kip

  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • boter om in te bakken (kokosolie of ghee)
  • 3 teentjes knoflook in grove stukken gesneden
  • verse gember in brokjes, ongeveer 50 gram
  • peper en zout naar smaak
  • 2 blaadjes salie
  • heel takje dragon, blaadjes er af halen en gebruiken

Totaal: 8,7  khd – 687,6 kcal – 35,9 eiw – 54,6 vet

De kip kan je het beste al eerder klaarmaken. Mag natuurlijk nu maar koud is het erg lekker op de salade. Neem een koekenpan en verhit deze. Laat de ghee smelten en de pan goed warm worden en leg de kipfilet in de ghee. De kipfilet laat je zo 5 minuten stil liggen, draai hem om en doe hetzelfde met de andere kant. De overige ingrediënten  behalve peper en zout leg je nu in de pan naast de kip en je draait het vuur matig. Laat nu de kip 30 minuutjes zachtjes garen, draai het af en toe om en kijk voor dat je het er uit haalt even met een messnede of de kip gaar is.

Als je het met te heet vuur bakt dan wordt de filet droog en das zonde.

De spitskool onder, de wortel er bovenop en als laatst de avocado. Eet niet meer dan een halve avocado want die zijn erg vet. Ik vind het altijd lekker om zout op de avocado te strooien, maar dat is niet zo gezond. De dressing is alles goed door elkaar mengen en er overheen gieten. Als laatste leg je de kip er op in reepjes gesneden. (Gewoon koud)

Tussendoortjes

Kijk op onze tussendoortjes pagina voor inspiratie voor de bentobox. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
Kies hier een tussendoortje.

Weekmenu 1.
Weekmenu 4.