• No products in the cart.

Blog

Kerrie kippensoep

Kerrie kippensoep met groenten

Kerrie kippensoep

Kerrie kippensoep

Kerrie kippensoep met groenten

Lekker op de oosterse toer en een gerecht met pit. Ik kan hier Matthijs altijd er blij mee maken. Zo van…”Wat eten we?” ‘Kerrie kippensoep.’ “YES” Is hij ook lekker op tijd thuis.

Ingrediënten

  • 1 gaar kippenpootje uit de oven (kan je gaar kopen) of ongeveer 2 drumsticks (zo kan je ze zelf klaarmaken) 0,0 khd – 280 kcal – 38,0 eiw – 14,0 vet
  • kippenbouillon (½ liter van 1 blokje) 1,0 khd – 9 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • paar bladeren paksoi of een baby paksoi 1,4 khd – 14 kcal – 1,0 eiw – 0,2 vet
  • 1 grote hand taugé 2,0 khd – 21 kcal – 5,0 eiw – 1,0 vet
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetlepel crème fraîche 0,3 khd – 50,3 kcal – 0,3 eiw – 5,3 vet
  • ½ eetlepel kerrie

Totaal: 4,7 khd – 374,3 kcal – 44,3 eiw – 20,5 vet

Bereiden

Eerst even de kerrie bakken in wat olie. Als je dit niet doet kan je namelijk last van je maag krijgen. Vervolgens de bouillon maken van het water, het bouillonblokje en het pepertje door het zachtjes aan de kook te brengen. Dan pluk je de kip in stukjes en doe je die door de soep. Paksoi erdoor en taugé erbij en als laatst nog een lepel crème fraîche. En je bent alweer klaar. Garneren met nog wat taugé. Eitje toch?

Tip (van Suzanne)

Een gekookt eitje er doorheen. Een 8-9 minuten eitje dat net hard is zal het beste gaan. Wij prikken altijd een gaatje in de luchtkamer van een ei zodat deze niet barst en stoppen deze dan in kokend water. Als je het vanaf koud in de pan doet zal het waarschijnlijk een andere tijd zijn.

Terug naar het weekmenu.