Japanse roerbak

Japanse roebak schotel met garnalen

Lekker makkelijk eenpansgerecht dat je ook gemakkelijk in 1 grote pan voor veel meer mensen kunt maken. En willen die er wel carbs bij, dan kook je er wat noodles of rijst bij. Japanse roerbak is lekker licht en heel gezond, maar vooral erg lekker.

Ingrediënten

  • 100 gram garnalen
  • 1 paksoi
  • 1 wortel
  • paar sojaboontjes
  • 1 teentje knoflook
  • halve komkommer
  • Evt gedroogd chilipepertje
  • scheutje olie

Bereiden

Snij de komkommer zaden eruit en snij ze in halve maantjes.  Pers de knoflook in de olie en meng met de garnalen. Bak de garnalen kort en haal ze uit de pan. Snij de wortel, paksoi en roerbak de wortel en de harde stukjes van de paksoi.  Beetje zout en peper toevoegen en eventueel een gedroogd chilipepertje erbij. Rest toevoegen en nog even 2 minuutjes op hoog vuur roerbakken. Eet smakelijk.