Huzarensalade 4 personen

Koolhydraatarme huzarensalade

Deze heerlijke koolhydraatarme huzaren salade van Rita kun je zo leuk en uitgebreid maken als je zelf wilt. Als lekkere lunch hap in de Bentobox of als uitgebreid koud koolhydraatarm buffet. Ook erg leuk met visite, want deze is verrassend lekker!

Dit gerecht hebben we voor 4 personen gemaakt.

Ingrediƫnten 4 personen

  • 1 kleine bloemkool (500 gram) fijngesneden of bloemkoolrijst.
  • 100 gram corned beef (of 1 blikje tonijn)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 sjalotje fijngesnippert
  • half potje kappertjes
  • 2 eetlepels fijngesneden augurkjes (kesbeke of zure).
  • 1 groente bouillionblokje
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 worteltje (kan ook weggelaten worden) gekookt in blokjes gesneden en afgekoeld.
  • zout
  • peper

Garnering (kies zelf)

  • Amsterdamse of zilveruitjes van Kesbeke
  • wat sla als ondergrond
  • een augurkje (zuur of van Kesbeke)
  • Beetje zalm, forel, rivierkreeftjes, garnaaltjes of ham, kipfilet, ongeveer twee plakjes voor ieder.
  • paprikapoeder

Bereiden

Kook de fijne stukjes bloemkool gaar in water met het bouillionblokje (groente) en spoel af met koud water. Knijp daarna het vocht er heel goed uit. (In een theedoek werkt het best). En doe het in een grote kom. Meng er 3 eetlepels mayonaise doorheen. Hak de sjalot, augurk, wortel en 1 gekookt ei ook fijn en meng erdoorheen. Snij de corned beef in stukjes en doe het samen met de kappertjes door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een blad sla op een schaal en maak mooie bolletjes van de salade met een lepel of gewoon 1 grote bol en besmeer met wat mayonaise. Bestuif met wat paprikapoeder en garneer naar je eigen smaak met wat stukjes ei, vleeswaar vis en augurkjes. Dek het af en zet het een uurtje in de koelkast.

Kan ook mee als lunch in je Bentobox!