Gevulde witlof

Gevulde koolhydraatarme witlof

Gevulde koolhydraatarme witlof

Gevulde koolhydraatarme witlof.

Witlof kun je op veel verschillende koolhydraat arme manieren klaarmaken. Het is een groente met niet al te veel koolhydraten dus uitermate geschikt. Ben je gek op witlof, kijk dan ook eens naar de kookboeken die in onze winkel te verkrijgen zijn, daar vind je meer witlof recepten in.

Tip: giet het vocht uit de ovenschaal 1 keer tussentijds af zodat de witlof lekker knapperig blijft.

De ingrediënten zijn afgestemd op 2 personen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 half om half gehakt
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 stronkjes witlof, gehalveerd in de lengte
  • 4 klontjes boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 el gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kruid het gehakt met de nootmuskaat, de peper en het zout. Schep op een helft van het witlofstronkje een portie gehakt. Zet de andere helft er bovenop. Even zachtjes aandrukken. Omwikkel elk stronkje witlof met twee plakjes ontbijtspek tot je een soort witlof sandwich hebt. Leg de gevulde stronkjes in een ingevette ovenschaal. Schenk er een beetje water bij en leg er de klontjes boter op. Bak de gevulde witlofstronkjes 40 tot 50 minuten gaar in de oven. Keer ze een paar keer om. Dek af met aluminiumfolie als ze te snel bruin worden. Verdeel de witlof over de borden en strooi er nog wat peterselie over.

Eet smakelijk!