Gele Curry

Koolhydraatarme gele curry | Gobento.nl

Koolhydraatarme gele curry | Gobento.nl

Koolhydraatarme gele Curry (2 pers)

Dit Oosterse gerecht is een van onze favorieten. Hoewel het simpel is van samenstelling is de smaak geweldig. Het beste komt het gerecht tot haar recht als het een tijdje zachtjes gaart, de smaken van de masala trekken dan in de kip en in de groente. Let wel op bij de vaatwas dat je de curry goed van de borden, pannen en messen spoelt. De gele kleur kan in kunststof keukenspullen trekken.

Ingrediënten

  • Kerrie (5 gram) of garam masala
  • 250 gr bloemkool
  • bosje koriander
  • 2 kipfiletjes
  • 1 wortel
  • kokosroom (creme) (klein blikje 200 ml)
  • kipbouillion 200ml
  • 1 tomaat
  • 5 gram geraspte gember (theelepel)
  • 3 tenen knoflook

Bereiden

Snij de kip in blokjes en fruit ze zachtjes aan in wat olie tot ze wit zijn. Voeg de kokoscrème toe en ook de bouillon. Snij de bloemkool in roosjes, de wortel in stukjes en ontvel de tomaat en snij in blokjes en voeg het allemaal toe. Rasp de gember en voeg de gember en kerrie toe. Laat het geheel ongeveer een half uur tot 40 minuten zacht pruttelen. Voeg als laatste nog de geperste knoflook en de fijngesneden koriander toe en breng het geheel op smaak met wat zout.

Tip: de wortel kan in slierten gesneden worden met de handige dunschiller van gefu.