• No products in the cart.

Blog

Gehakt aubergine ovenschotel

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel

Gehakt aubergine ovenschotel

Een lekkere ovenschotel, zoals een jachtschotel, heeft vaak een laagje van aardappelpuree. Inderdaad niet koolhydraatarm, maar een laagje van pompoenpuree is dat wel. Onder dat heerlijke laagje zit een mengsel van gehakt, aubergine en tomaat, op smaak gemaakt met kaneel. Die kaneel doet het hem! Het klinkt misschien als een rare combinatie, maar geloof me, dat is heerlijk. Denk maar aan het Griekse gerecht moussaka. Als ik eters krijg die niet koolhydraatarm eten, vragen ze standaard naar dit gerecht!

IngrediΓ«nten voor 3 personen

(of 2 personen en een blije lunch πŸ˜‰ )

  • 300 gram rundergehakt 0,0 khd – 645 kcal – 60,0 eiw – 45,0 vet
  • 1 aubergine 8,4 khd – 56 kcal – 2,8 eiw – 0,0 vet
  • 4 grote tomaten 10,5 khd – 77 kcal – 2,5 eiw – 1,8 vet
  • 2 teentjes knoflook 1,1 khd – 5,6 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
  • 150 ml runderbouillon 0,5 khd – 3,0 kcal – 0,3 eiw – 0,2 vet
  • 1 pompoen 12,0 khd – 84 kcal – 4,2 eiw – 1,2 vet
  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snuf chilipoeder of cayennepeper
  • snuf tijm
  • zwarte peper

Totaal per persoon = 10,8 khd – 370,2 kcal – 30,6 eiw – 21,9 vet

Bereiden

Snij de pompoen in blokken en kook deze in 15 minuten gaar en zacht.

Bak ondertussen het gehakt bruin krokant met de knoflook, kaneel, chili naar smaak en tijm en en flink zwarte peper. Voeg dan 1 aubergine in kleine blokjes toe en bak ook bruin. Snij de tomaten in kleine blokjes of pureer ze even met de staafmixer en voeg toe aan het gehakt, samen met de bouillon. Laat dit zachtjes koken en indikken.

Pureer de pompoen met flink zout en peper en eventueel nog wat kruiden naar keuze. Meng de drie eieren er doorheen.

Vet een ovenschaal in en giet daarin het gehaktmengsel. Giet daarop de pompoenpuree en bak ongeveer 30 minuten op 200 graden tot de puree stevig is.

TIP: Hou wat puree over of maak wat extra als je de volgende dag de pompoen mugcake gaat eten als ontbijt!

COMMENTS

  • 22 juni 2020
    reply

    ilse

    Geen pompoen meer in winkel….heb het gemaakt met prei πŸ™‚
    Ook lekker!!!

  • 17 juni 2020
    reply

    Wendy Julien

    Wat een heerlijke schotel, iedereen heeft er van gesmuld, deze komt zeker vaker op tafel.

  • 5 mei 2020
    reply

    Corrinna

    Ik heb deze schotel al drie keer gemaakt maar er blijft bij mij zoveel vocht onderin de schaal liggen waardoor de schotel nattig word en waterig gaat smaken ? Wat doe ik verkeerd ?

    • 2 juni 2020
      reply

      linda

      dit heb ik ook πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ

      • 2 juni 2020
        reply

        linda

        dat het heel nat blijft

    • 22 juni 2020
      reply

      se

      ik de 150 ml boullion… weggelaten. er komt genoeg vocht vrij van de aubergine en tomaten. dus alleen een bouiilion blokje toegevoegd

      • 23 juni 2020
        reply

        ineke

        Dan zijn de voedingswaardes wel hoger per 100 gram, maar dat kan.

  • 18 september 2018
    reply

    Daphne

    Ik moet echt even kwijt dat dit een heerlijk recept is! Vandaag gegeten, flink met de kaneel gestrooid en daarnaast ook behoorlijk wat Chinese 5spices erdoor gedaan, verrukkelijk!

  • 27 februari 2018
    reply

    Rebecca

    Was erg lekker, ben niet zo gek op aubergine maar veel proef je daar eigenlijk niet van. De kaneel en chili geven er een aparte twist aan. Dit ga ik wel vaker maken

    • 2 maart 2018
      reply

      Irene

      Als je de aubergine doormidden snijd en daar wat zout over strooit, dit 20 minuten laten staan en dan afspoelen; dan gaat de bittere smaak eruit. (daarna kan je gewoon verder met welk recept dan ook)

  • 29 januari 2018
    reply

    Monique

    Deze vind ik echt geweldig

  • 23 januari 2018
    reply

    Wendy

    Vonden het echt heel erg lekker. Bedankt voor het recept.
    Wendy

  • 17 mei 2017
    reply

    Arjette

    Hoi hoi, wij hebben dit vanavond gegeten, wat was het lekker!! Het hele gezin was enthousiast!!! Dank je wel voor de lekkere recepten!!
    Groetjes Arjette

  • 1 april 2017
    reply

    Bianca

    Heerlijk!! Ik heb er een soort van moussaka van gemaakt door er laagjes van te maken.
    Gehakt, aubergine en tomaat. Dat 2 x. Toen de pompoen en nog wat geraspte kaas eroverheen. Jummie…. Gaan we zeker vaker maken.

  • 24 maart 2017
    reply

    Jet

    Sorry…… Zie nu dat de pompoen moet worden gekookt !

  • 24 maart 2017
    reply

    Jet

    Is het de bedoelng de pompoen droog te bakken ? Dus zonder olie of bouillon in de pan?

  • 25 januari 2017
    reply

    Angelie Blok

    Hoeveel gram pompoen zit hier in?

  • 11 januari 2017
    reply

    Marie-Christine

    Volgens mij zou je pompoen ook kunnen vervangen door zoete aardappel. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar kwam hierop bij het leEn van de reacties. Marie-Christine

    • 11 januari 2017
      reply

      Helaas gaat dit niet. Zoete aardappel staat bomvol met koolhydraten. Het is makkelijk om even op de Nevo site te kijken of op google voor de voedingswaardes

  • 13 oktober 2016
    reply

    Niet normaal lekker!!!

  • 29 september 2016
    reply

    NioMio

    Moet je de schil ook van de pompoen halen? Voor pompoensoep doe ik dat nooit, maar misschien moet het in dit recept wel?

  • 13 september 2016
    reply

    Marga

    Van welk gewicht vd pompoen gaan jullie uit?

    • 16 september 2016
      reply

      Wij zijn erg pragmatisch, een pompoen ongeveer ter grote van zo’n meloen die mensen altijd met rauwe ham eten.

  • 2 juli 2016
    reply

    Truus

    Kan ik iets anders nemen in plaats van pompoen (voor de Irene)?

    • 2 juli 2016
      reply

      Truus

      Ik bedoel: puree

  • 27 juni 2016
    reply

    Jeanette

    Bedankt voor de heerlijke recepten! Is in dit recept de pompoen ook te vervangen voor iets anders?

  • 5 april 2016
    reply

    Hij staat in de oven voor vanavond.Hoop dat ie lekker is.
    Maar heb ook een vraag.
    Waarom hou ik toch zo een opgezette dikke buik??
    Ben er radeloos van.
    Ben nu vanaf 1 januari bezig.

    • 25 mei 2016
      reply

      Margreet

      Zou ik ook wel willen weten hier precies hetzelfde probleem. Opgeblazen gevoel en bij t minste of geringste buikklachten

      • 25 mei 2016
        reply

        Wij hebben geen idee waarom je een opgezette buik hebt. Dan kan je zelf uit vogelen door op te letten wanneer het optreedt dus na welk eten. Verder adviseren we om een arts of diΓ«tist te raadplegen.

  • 24 maart 2016
    reply

    janneke

    Heb genoten van deze ovenschotel!!!

  • 18 maart 2016
    reply

    Astrid

    Kun je de pompoen ook door iets anders vervangen ???

    • 7 april 2017
      reply

      Opperhex

      bloemkoolpuree!

  • 12 maart 2016
    reply

    Jet

    Wat een heerlijkheid deze schotel. Gaan we zeker vaker eten.
    kwam alleen wel wat hoger uit in kh, nl 12,9. Komt wellicht door de flespompoen?

    • 12 maart 2016
      reply

      De pompoen is inderdaad iets hoog. Als je het niet elke dag eet is het geen probleem. Onze ervaring is dat je een beetje moet afwisselen.

POST A COMMENT