Feta salade met paprika

Koolhydraatarme Feta salade met paprika

Geïnspireerd op de Griekse salade een lekkere variant om mee te nemen of gewoon thuis voor bij de lunch. Vorige maand heeft Rita deze lunch klaargemaakt om mee te nemen naar het werk. Ze heeft de mooi Monbento Original Bentobox in de kleur Matcha.

Ingrediënten

  • 75 gram ijsbergsla
  • 1 tomaatje
  • kwart komkommer
  • halve puntpaprika
  • paar olijfjes
  • stukje feta (kwart)
  • Paar champignonnetjes (krokant gebakken)
  • (evt een beetje ui, rauw of even geweekt in water)

Dressing

  • eetlepel zure room
  • plonsje olijfolie
  • mespuntje mosterd
  • beetje zoetstof naar smaak

Bereiden

Doe de sla in een bakje, snij de komkommer, tomaat, paprika, olijfjes en feta in stukjes en verdeel over de sla. Bak de champignons en strooi ze over de salade. Eventueel een paar uien ringen. (In water geweekt zijn ze milder van smaak) Meng de dressing en doe die door de salade. Eet smakelijk!
Eventueel garneren met wat griekse/mediterraanse kruiden.

Kan ook mee als lunch in je bentobox!