• No products in the cart.

Blog

Omeletrolletjes

Feestelijke omeletrolletjes

Feestelijke omeletrolletjes

Omeletrolletjes

Omeletrolletjes

Deze rolletjes zijn heerlijk als lunch of met een kop soep, maar ook bij de borrel of een verjaardag. Het bewijs dat koolhydraatarm niet saai is!
De omelet bak je op de bakplaat in de oven, geen omkijken naar. Laat hem wel goed afkoelen.

Ingrediƫnten voor 20 stuks (2 pers)

  • 3 eieren
  • 200 gram diepvriesspinazie
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 60 gram ham of rosbief
  • 150 gram gegrilde paprika (uit een potje)

Bereiden

Warm de oven voor op 200 graden. Kluts de eieren los met zout en peper naar smaak. Laat de spinazie ontdooien en duw in een zeef zo veel mogelijk vocht er uit.
Meng de spinazie met de eieren en verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier. Maak er een dunne, egale laag van. Bak het mengsel ongeveer 25 minuten in het midden van de oven, tot het droog is. Laat het ei vervolgens afkoelen.

Besmeer de omelet met de roomkaas en beleg met de ham en gegrilde paprika. Rol de omelet strak op, wikkel in vershoudfolie en laat een half uurtje opstijven in de koelkast. Snij dat de omelet in rolletjes van 1 cm dik en leg ze op een mooie schaal.
Je kan naar hartenlust variƫren met de vulling, andere roomkaas, andere vleeswaar of bijvoorbeeld gerookte zalm, en andere groenten, zoals plakken komkommer of bladen ijsbergsla.
Handig om mee te nemen in je bentobox.