• No products in the cart.

Blog

Eiersalade schuitjes

Eiersalade schuitjes

Eiersalade schuitjes

Eiersalade schuitjes


Eiersalade schuitjes  

De romainesla groeit bij mij op dit moment zo hard, dat er haast niet tegenaan te plukken valt. Ik gebruik ze nu dus vaak als schuitje en doe er dan wat lekkers op. Lekker tussendoortje maar ook een prima ontbijt. En omdat ik de dag erna salade met eiersalade eet, kan ik nu mooi wat extra gaan maken en hoef ik maar 1 keer moeite te doen 😉

Ingrediënten

  • blaadjes romainesla (of andere stevige soort)(± 10 gram) 0,1 khd – 1,5 kcal – 0,15 eiw – 0,0 vet
  • plakjes komkommer (± 10 gram) 0,13 khd – 1,3 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 1 eetlepel zure mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,23 eiw – 12,0 vet
  • ¼ gesnipperd uitje 1,0 khd – 5,6 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
  • 1 drupje mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout & peper
  • paar sprietjes bieslook

Totaal: 1,2 khd – 278,4 kcal – 15,3 eiw – 23,6 vet

Bereiden

Kook de eieren bijna helemaal hard. Pel ze en laat ze afkoelen. Doe de mayo, mosterd, kerriepoeder en het ¼ gesnipperde uitje in een kom en voeg het eigeel toe. Roer dit tot een sausje. Snij de eiwitten in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Breng op smaak met wat zout en peper en knip de bieslook eroverheen. Schep het mengsel in de schuitjes en garneer het met wat komkommer. (Of schep wat op de komkommer, want dat is ook erg lekker.)

Kies hier je tussendoortje.

Weekmenu 3.
Weekmenu 7.