• No products in the cart.

Blog

Courgetti met biefstuk

Courgetti met biefstuk

Courgetti met biefstuk

We kunnen niet genoeg van de courgetti krijgen. Vanavond weer op het menu en dit keer met biefstukreepjes. Let op bij het bakken van de biefstuk dat je het niet te heet laat worden en het te lang doet, das zonde want dan wordt het taai.

In mijn winkeltje op Gobento kan je de handige Spirelli van Gefu bestellen, superhandig om courgetti mee te maken.

Ingrediënten

  • 1 courgette (± 300 gram) 15,0 khd – 87 kcal – 6,0 eiw – 0,0 vet
  • 150 gram biefstukreepjes 0,0 khd – 162 kcal – 34,4 eiw – 2,7 vet
  • 125 gram champignons 0,5 khd – 22,5 kcal – 2,9 eiw – 0,6 vet
  • 1 sjalot, in snippers 2,2 khd – 9,6 kcal – 0,5 eiw – 0,1 vet
  • flinke scheut room (± 50 ml) 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
  • kruiden: BBQ kruiden van bijvoorbeeld de Lidl, zo’n grinder.
  • peper

Totaal: 19,2 khd – 448,6 kcal – 44,8 eiw – 20,9 vet

Bereiden

Begin met het snijden van de courgette met de Spirelli of ander keukengereedschap en leg dit op een theedoek, keukendoek of in een vergiet om het vocht er uit te laten lopen.

Snij de champignons in plakjes en doe ze in een koekenpan met wat ghee of roomboter, hier mogen de sjalotten ook bij. Laat het gaar worden.

In de tussentijd zet je een braadpan of een wok neer en roerbak je daar de biefstukreepjes op hoog vuur in wat roomboter of ghee. Doe dit heel kort, dat alleen er een mooi bruin korstje op komt en de binnenkant nog rood en koud is.

Als dit klaar is dan doe je de biefstuk op een laag vuur bij de champignons en de uitjes. Hier kan dan meteen de room, de kruiden en de peper bij. Laat het zacht smoren op de laagste stand van het gas, terwijl je in de wok op hoog vuur de courgetti roerbakt.

Dit moet niet te lang want anders wordt het slap en vochtig. Gewoon even kort op hoog vuur tot het beetgaar is.

Eet smakelijk!

Weekmenu 7.