• No products in the cart.

Blog

Chinese tomatenkippensoep

Zoetzure chinese tomatenkippensoep

Chinese tomatenkippensoep

Chinese tomatenkippensoep

Chinese tomatenkippensoep

Vroeger, als we wat bij de Chinees bestelden, nam ik het liefst zoetzure tomatenkippensoep. Helaas zit dat vol met suiker van onder andere de gembersiroop. Dus ging ik op zoek naar een koolhydraatarme variant. Neem als de tomaten mooi en geurig zijn lekker verse tomaten en anders tomaten uit blik, ook die zijn van prima kwaliteit. Je kan verse gember nemen maar ik gebruik zo’n knolletje niet helemaal op dus haalde ik bij de toko geraspte gember uit een potje (Thai Delight) met slechts 3 kh per 100 gram. Pas bij de rijstazijn op dat je niet de gesuikerde variant neemt of vervang het door gewone of wittewijnazijn.

Ingrediënten voor 4 kommen

  • 300 gram tomaten of gepelde tomaten uit blik 9,0 khd – 66 kcal – 2,1 eiw – 1,5 vet
  • 2 kipfilets 0,0 khd – 330 kcal – 69,9 eiw – 5,4 vet
  • 1 kippenbouillonblokje 1,0 khd – 9 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 2 eetlepels geraspte gember 0,9 khd – 3,6 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 2 eetlepels (rijst)azijn 0,2 khd – 1,2 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 200 gram taugé 4,0 khd – 42 kcal – 10 eiw – 2,0 vet
  • zoetstof naar smaak
  • zout
  • snufje kruidnagelpoeder

Totaal per kom = 3,8 khd – 113 kcal – 20,5 eiw – 2,2 vet

Bereiden

Breng 1/2 liter water aan de kook met het bouillonblokje en draai het vuur zo dat het water net een klein beetje blubt. Leg hier de kipfilets in en pocheer ze gaar.

Fruit ondertussen in een pan de gember in wat olie. Pureer de tomaten en giet erbij. Giet, als de kip gaar is, het pocheervocht bij de tomaten en breng aan de kook. Breng op smaak met flink zoetstof, azijn en zout tot er een mooie zoetzure balans is, blijf proeven! Doe er eventueel een snufje kruidnagel bij. Pluk de kip in stukjes en doe deze samen met de taugé bij de soep. Warm nog even door en serveer.

COMMENTS

  • 25 juli 2020
    reply

    Christa

    Niks teveel gezegd. Echt een heerlijke soep! Zou fijn zijn als het ook per email en What’s App gedeeld zou kunnen worden.

    • 27 juli 2020
      reply

      ineke

      Je kunt mijn boek kopen op http://www.ketoclub.nl en die kun je cadeau geven aan degene met wie je de recepten wilt delen;)

  • 10 mei 2020
    reply

    Ghita

    Heeeeerlijk soepje en makkelijk en snel klaar. Deze blijft.

  • 9 maart 2018
    reply

    Ingrid

    Wat is dit een heeeerlije…… soep

  • 22 februari 2018
    reply

    Koosje

    Kun je gewone azijn gebruiken?

  • 15 oktober 2017
    reply

    Bianca

    Ik doe er nog wat omelet reepjes bij.

  • 20 september 2017
    reply

    sas

    Manlief: ” Deze is echt lekker! Uhh niet dat die andere tomatensoepen die je maakt niet lekker zijn…” Het is duidelijk, we houden deze er in.

  • 29 augustus 2017
    reply

    Truus

    Maar dat is lekker! Alleen 2 eetlepels gember vind ik wat veel, volgende keer neem ik de helft. Of moesten het theelepels zijn? In elk geval zeker voor herhaling vatbaar, nu willen we die uit blik niet meer.

  • 3 mei 2017
    reply

    Evelien

    Dit is echt superlekker! Ik vind hem persoonlijk nog lekkerder dan van de chinees… 2 theelepels gehakte gember van go-tan gedaan en nog een half theelepeltje gehakte
    knoflook 🙂
    Rest even invriezen.. Weet iemand of de taugé nog wel lekker blijft na het invriezen?

    • 10 oktober 2017
      reply

      Anneke

      Nee, die worden een beetje snotterig, maar je kan ze er uitlaten en vlak voor het opscheppen in je soepkom leggen, warme soep er over en… voila..

  • 23 april 2017
    reply

    Wendy

    Kun je hier ook gemberpoeder voor gebruiken?

  • 23 maart 2017
    reply

    Ilonka

    Net de soep gemaakt voor vanavond…. kan nu al niet wachten.. wat is ie zalig!!

  • 14 maart 2017
    reply

    natascha

    Kan ik ook wat Sukrin gebruiken?

  • 22 januari 2017
    reply

    Pascal

    Van de verse gember die over blijft kun je lekkere thee maken. Of stukjes gember in je waterfles geeft een heerlijk frisse smaak aan je water.

  • 13 januari 2017
    reply

    Roelie

    Ik ben niet zo weg van gember. Wat ik het effect als ik dat weg laat uit dit recept?

    • 13 januari 2017
      reply

      Wij zijn er gek op dus geen idee…. ik denk dat het wel los loopt.

  • 18 maart 2016
    reply

    Ellen

    Verse gember in de vriezer en eraf raspen wat je nodig hebt is een aanrader

    • 18 juni 2016
      reply

      miranda

      he nooit aan gedacht. Wat handig! Zo vaak gebruik ik het tenslotte niet en vaak is het al redelijk uitgedroogd of beschimmeld.

  • 17 februari 2016
    reply

    Miriam

    Wat voor zoetstof kun je het beste gebruiken? Omdat het verhit wordt.

    • 3 maart 2016
      reply

      Rita

      De vloeibare van het kruidvat blijft lekker zelfs na verhitting

  • 6 januari 2016
    reply

    trudy

    Heerlijk was het, en al voor de tweede keer gemaakt.
    ingevroren per portie en mee naar mijn werk

  • 6 januari 2016
    reply

    Harmke

    Wat bedoelen jullie met zoetstof?

    • 6 januari 2016
      reply

      Suikervervangers.

      • 25 oktober 2018
        reply

        Jj

        Vloeibare of poeder “nep” suiker. Ik gebruik zelf de flesjes van kruidvat eigen merk.

POST A COMMENT