• No products in the cart.

Blog

Cheddar pasta met courgetti

Cheddar pasta

Cheddar pasta

Cheddar pasta met courgette spaghetti … courgetti.

Ok, we eten geen pasta maar we kunnen het natuurlijk wel vervangen met iets zonder koolhydraten. De Spirelli snijder van Gevu is ideaal om een courgette in sliertjes te snijden. Die kan je in mijn winkeltje krijgen.

Ingrediënten

  • 1 courgette (± 300 gram) 15,0 khd – 87 kcal – 6,9 eiw – 0,0 vet
  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • 50 gram spekjes 0,3 khd – 120 kcal – 7,5 eiw – 10,0 vet
  • ½ uitje, in snippers 1,0 khd – 5,5 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
  • ½ teentje knoflook, geperst 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 75 gram cheddar kaas 0,1 khd – 311,3 kcal – 19,1 eiw – 25,8 vet
  • 50 milliliter room 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
  • ½ maggi bouillonblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • gemalen peper naar smaak

Totaal: 18,7 khd – 835,2 kcal – 63,9 eiw – 55,6 vet

Bereiden

Begin met het in slierten maken van de courgette. Je kan hier een speciale puntenslijper voor gebruiken of een mandoline. Heb je dit niet, dan kan je ook een grove rasp gebruiken en de courgette in de lengte raspen. Laat het uitlekken in een vergiet en zet het aan de kant.

Pak een braadpan en bak de spekjes uit op een niet te hoog gas. In de tussentijd snij je het uitje en snij je de kip in blokjes. Als de spekjes zijn uitgebakken, dan kunnen de uitjes erbij en gefruit worden. Vervolgens kan de kip er bij, de knoflook en het halve maggiblokje. Laat de kip rustig garen op een laag vuur en schep het af en toe om. In de tussentijd kan je de courgette roerbakken in een andere braadpan of een wok. Beetje peper door beide pannen.

Na een paar minuten zet je de wok met de courgette lager en laat je het zachtjes wat gaarder stomen.  Niet te lang want het mag wat knapperig blijven en zeker niet te zacht worden. Doe nu de room bij de kip, schep het nog wat om en rasp ⅔ van de cheddar erdoor.  Na een paar minuten mag je de saus mengen met de “pasta”. Rasp de rest van de cheddar er overheen.

Weekmenu 6.

COMMENTS

  • 25 juni 2018
    reply

    Anneke

    Heerlijk!!

  • 11 december 2017
    reply

    Angela

    Op hoeveel personen zijn alle recepten gebaseerd? Ik kan dat nergens terug vinden.. 🙁

  • 26 oktober 2017
    reply

    Linnie verleg

    Mag ik ook iets anders gebruiken ipv kip?
    Want dat lusten ze hier niet

  • 24 juni 2017
    reply

    Sandra

    Het was heerlijk ik heb nog geen spirelli apparaat… en de courgettini was op dus met pompoen spaghetti gegeten!!! Ook heerlijk en minder snel kans op waterigheid… tevens is de pompoen maar 2khd per 100 gram.

    • 19 juli 2017
      reply

      Yvonne

      Waar koop/vind jij pompoen spaghetti? 🙂

      • 14 augustus 2017
        reply

        Ellen

        Bij de AH hebben ze dat.

  • 17 maart 2017
    reply

    Sunny

    Ik heb een halve kipfilet genomen Rn 3/4 courgette, wat een verwennerij echt
    Heerlijk!!

  • 23 november 2016
    reply

    EVa

    Is dit recept voor één persoon? Het lijkt me best veel!

  • 21 oktober 2016
    reply

    Sjoukje

    Lijkt mij erg lekker maar wat kan ik inplaats van spekjes gebruiken.? Mijn zout gebruik mag niet hoger zijn dan minder dan 1 gram per dag.

  • 5 juli 2016
    reply

    Thea

    Heerlijk deze courgette spaghetti ! Bedankt voor alle duidelijke en lekkere recepten!

    Groetjes,
    Thea

  • 28 oktober 2015
    reply

    Wendy

    Bij mij was het wel soep, heb alles verdubbeld omdat het voor 2 pers was.
    maar was heel waterig. Heb de courgette ook laten uitlekken.

    • 2 november 2015
      reply

      Dan is de courgette denk iets te lang in de pan gebleven, heel kort ff op hoog vuur roerbakken is genoeg!

  • 9 oktober 2015
    reply

    Elisabeth

    Is hetrecept van de prei voor 1 persoon?
    Complimenten voor de recepten heb vanmiddag de courgettesoep gemaakt.
    Was heerlijk!!

  • 25 mei 2015
    reply

    Hielco

    Vanavond gegeten. Heerlijk! Voor een gezin met 3 opgroeiende jongens moet je wel meer dan 2 x zoveel maken als in het recept. De cougetti was nieuw voor mij. Beetje experimenteren hoe je die fatsoenlijk houdt zonder dat het papperig wordt.

  • 18 mei 2015
    reply

    Anneke

    Wat is dit lekker zeg! Heerlijk gegeten!

  • 3 oktober 2014
    reply

    Ziet er weer heerlijk uit, zoals al jullie recepten! Deze staat op de lijst voor zondag! Wij zijn ook gek op courgettes, kweken ze zelf, dus veel!

  • 20 september 2014
    reply

    jet

    een heerlijke romige soep,en lekker snel klaar!!!

      • 20 september 2014
        reply

        jet

        Nee,Matthijs,deze reactie moest bij de gourgettesoep,maar ik kon hem niet verwijderen,zit nu wèl aan de courgettespaghetti en die smaakt fantastisch!Het is een flinke voedzame hap,kan ik je vertellen O:-)

POST A COMMENT