• No products in the cart.

Blog

Cavolo Nero roerbak

Cavolo nero roerbak

Roerbak met palmkool, koolhydraat arm gerecht.

Palmkool roerbak

Palmkool of Cavolo Nero is een heerlijk knapperige groente die helaas niet overal te krijgen is. Wij halen het altijd bij onze groenteman die het soms heeft maar het ook voor ons meeneemt als we de dag ervoor vragen om deze groente. De koolraap die je over hebt kun je rauw als tussendoortje gebruiken. Het recept is wat ruim bemeten maar wij bewaren wat er over is, soms voor de lunch van de volgende dag, soms als we alleen thuis zijn uit de vriezer. Nu wij trotse ouders zijn eet onze Philine het op want die eet altijd lekker met ons mee.

Ingrediënten(2/2,5 pers)

  • Cavolo Nero (palmkool) of boerenkool (400 gram)
  • 200ml kalfsbouillon (mag ook met een bouillonblokje gemaakt worden, raadpleeg verpakking voor 200ml verhouding)
  • Gehakt 250 gram half om half of rundergehakt
  • 1 Ui gesneden in grove stukjes
  • 6 grote champignons in schijfjes gesneden
  • paar stukjes koolraap ongeveer 100 gram
  • 1 kleine venkel

[box]Tip: Geen Cavolo Nero te krijgen, gebruik boerenkool, lijkt er erg op ook heerlijk om te roerbakken![/box]

Bereiden

Wok het gehakt rul met een scheutje kalfs- of runderbouillon en voeg de ui en even erna de champignons toe. Dan de koolraap en de venkel, als die bijna gaar is de Cavolo Nero. Op smaak brengen met wat zout en peper.

[box]Tip: Wil je de Cavala Nero bewaren die je over hebt? In de handige Bentobox blijft het gewoon goed en kun je het  makkelijk opwarmen in de magnetron. Vergeet dan niet het ventiel van de Bentobox open te zetten.[/box]

COMMENTS

POST A COMMENT