• No products in the cart.

Blog

Broccoli taartje

Broccoli taartje met spek en gorgonzola

Broccoli taartje

Broccoli taartje


Broccoli taartje met spek en gorgonzola 

Zo’n prachtig recept en ook vrij makkelijk te maken. En ook zeer geschikt voor personen die niet diëten. Is gewoon voor iedereen lekker!

Ingrediënten

  • 200 gram broccoli 1,6 khd – 54 kcal – 5,8 eiw – 1,4 vet
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 2 eetlepels room 0,6 khd – 67 kcal – 0,4 eiw – 7,0 vet
  • 1 bakje spekjes (125 gram) 0,6 khd – 300 kcal – 18,8 eiw – 25,0 vet (optioneel en hoeveelheid naar smaak)
  • 100 gram gorgonzola (of andere kaas) 0,1 khd – 359 kcal – 19,4 eiw – 31,2 vet

Totaal: 2,9 khd – 940 kcal – 59 eiw – 76,2 vet

Bereiden

Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze kort (5 minuten), spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Bak ondertussen de spekjes lekker knapperig.
Klop de eieren en room tot een luchtig geheel en kruimel de kaas erdoor. Vervolgens schep je de spekjes en broccoli in een ingevette ovenschaal en giet het eimengsel erdoor zodat het alles net onder staat.

Laat het ongeveer 25 minuten in de oven garen op 200 graden. Als het ei gaar is, kan hij gegeten worden. De laatste 5 minuutjes kan je nog wat kaas op de bovenkant strooien. Jumm!

Variatie en halal tip!

Je kan de spekjes vervangen voor rundergehakt. Doe er dan wel een snufje zout bij, want de zoute spekjes zitten er dan niet meer bij. Ook kan je bij de spekjes of het gehakt wat prei mee bakken, smaakt heerlijk in combinatie met de broccoli. Doe het er pas bij als de spekjes of het gehakt al een beetje is uitgebakken.

Weekmenu 3.
Weekmenu 5.