• No products in the cart.

Blog

Bloemkoolburrito's

Bloemkoolburrito met guacamole

Bloemkoolburrito met guacamole

Bloemkoolburrito's

Bloemkoolburrito

Eén van mijn favoriete gerechten zijn burrito’s. Helaas niet zo koolhydraatarm dus ging ik op zoek naar een geschikte versie. De bereiding lijkt enigszins op de bloemkoolpizza. Een leuk en lekker gerecht voor in het weekend omdat het even wat meer tijd kost, maar het is zeker de moeite waard! Dit recept is voor twee personen. De kummel- of karwijzaadjes in de burrito’s zijn een klein verrassinkje: een anijsachtig zaadje met grote smaak 🙂

Ingrediënten burrito’s

  • 350 gram bloemkool 10,2 khd – 87,5 kcal – 6,7 eiw – 0,7 vet
  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
  • 1 theelepel kummel- of karwijzaad

Ingrediënten vulling

  • 2 kipfilets 0,0 khd – 330 kcal – 69,9 eiw – 5,4 vet
  • 1 gele paprika 5,5 khd – 35 kcal – 1,0 eiw – 0,3 vet
  • 2 preien 9,5 khd – 72,5 kcal – 3,5 eiw – 0,8 vet
  • eventueel wat babymais uit blik (alleen als het in je dagtotaal past, ongeveer 4 kh per 100 gram)
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden

Ingrediënten voor de guacamole

  • 1 avocado 2,7 khd – 298,5 kcal – 2,9 eiw – 29,3 vet
  • 1 eetlepel mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,2 eiw – 12 vet
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18,3 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
  • wat chilivlokken

Totaal per persoon = 14,2 khd – 595,9 kcal – 53,4 eiw – 33,8 vet

Bereiden

Begin met het maken van de  burrito’s. Maal hiervoor de bloemkool fijn in de keukenmachine, doe het in een magnetronbakje met het deksel er half op en stoom in 4 minuten gaar op 700 watt. Knijp het kruim uit in een schone theedoek (pas op, heet!!) Meng het vervolgens met de eieren, karwijzaad, zout en peper en vorm er twee cirkels van op bakpapier op de bakplaat. Bak deze 20 minuten op 170 graden, draai ze voorzichtig om en bak nog 10 minuutjes.

Maak ondertussen de vulling door de kip in blokjes te snijden en te mengen met de kruiden. Bak ze in wat olie aan en doe dan de prei en paprika erbij en bak gaar. Daarna eventueel wat babymais meewarmen.

Snij de avocado door en schep het vruchtvlees er uit, prak met een vork samen met de mayonaise, kwark, zout en peper en chilivlokken.

Leg de burrito’s op een bord, schep de vulling er op en klap dicht. Lepel daar de guacamole over met eventueel wat kaas en klaar!