• No products in the cart.

Blog

Asperges met karbonade (of ander stukje vlees)

06_wk1_D_asperges-met-karbonade

Jammer genoeg zitten we alweer bijna aan het einde van de aspergetijd. Ze zijn gelukkig nog wel te krijgen… ik vind ze heerlijk en er zitten erg weinig koolhydraten in. Perfect om wat lekkers van te maken. Als je ze gaat schillen, doe dat dan dubbel of heel precies. Het beste werkt een een dunschiller.

Ingrediënten asperges per persoon

  • 5 witte asperges geschild 5,3 khd – 33,3 kcal – 1,8 eiw – 0,0 vet
  • 1 ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
  • 10 sprieten bieslook
  • 2 – 3 eetlepels room 0,8 – 83,8 – 0,5 eiw – 8,8 vet
  • half klein bouillonblokje van maggi 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • eventueel paar plakjes been- of schouderham 0,7 khd – 39 kcal – 5,5 eiw – 1,7 vet 
  • eventueel 1 eetlepel geraspte jonge kaas 0,0 khd – 56 kcal – 2,9 eiw – 4,5 vet

Karbonade benodigdheden

  • 1 karbonade 0,0 khd – 165 kcal – 34,5 eiw – 9,8 vet
  • peper en zout naar smaak

Totaal: 6,6/7,3 khd – 367/462 kcal – 44,1/52,5 eiw – 24,4/30,6 vet

Klaarmaken

Kook de asperges kort tot ze gaar zijn. Ik kan niet echt een tijd zeggen want soms zijn ze heel dun en zo klaar, de dikke doen er langer over. Prik in de onderkant tot je er doorheen kan, dan zijn ze goed. Kook tegelijkertijd een ei. Het ei moet bijna helemaal hardgekookt zijn in ongeveer 7 minuten.  Vervolgens het ei gepeld en gesneden in een steelpan, de room erbij, beetje bieslook, eventueel de ham in snippers, en het (halve) maggi blokje fijngeknepen in het pannetje en langzaam opwarmen. Je kan er wat geraspte kaas door doen, dat is lekker en bindt het, maar niet nodig.

De karbonade maak je klaar ingesmeerd met wat peper&zout eventueel wat mosterd. (Karbonade kruiden zonder paneer kan ook) Zet het varkensvlees niet te hoog, daar kan het taai van worden. Als het vlees aangebraden is, bak je beide zijden op een lager vuur zachtjes gaar, ongeveer 6 minuutjes voor beide kanten. Hangt natuurlijk af van hoe dik het is.

Je kan de karbonade ook met wat anders vervangen als je liever geen varkensvlees eet. Een kipfilet of burger is natuurlijk ook lekker.

Terug naar het weekmenu.